Суеверия и цени за извозване на мебели при преместване

Вероятно сте чували за няколко традиции и суеверия относно цени за извозване на мебели и преместването в нов дом? Може би сте имали „огромен късмет“ или сте получили добър съвет от вашите приятели, колеги и съседи за някои неща. Разберете за бъдещото ви преместване, както и за Цени за извозване на мебели.

Суеверия и цени за извозване на мебели при преместване в нова къща

Дори и да сте типът човек, който предпочита да изпробва своя късмет, може да искате да знаете за някои хазартни ритуали. Така независимо дали ги приемате сериозно или се забавлявате, когато се преместите в нов дом може да опитате някои стратегии. В крайна сметка това може да е шанс да пропилеете отрицателна енергия. Някои от тях наистина могат да работят за вас – никога не знае!

Просто разгледайте по-отблизо изброените по-долу често ангажирани суеверия и опитайте късмета си:

Първото от тях би било да се уверите, че имате поне един от прозорците, обърнати на изток. Иначе това е знак за лош късмет.

Котката може да ви помогне да изберете дома, в който ще се преместите

Нека първо котката влезе в къщата и ако не прекарва много време там, тогава това място е пълно с лош късмет и не е нужно да се местите в това жилище.

Определете си деня, в който ще се местите

Според общите суеверия в западната култура, придвижването в четвъртък се счита за най-щастливо. Не е препоръчително да се местите в ден, когато наближава буря или вече вали. Не правете това и в ден петък или събота от седмицата.

Пресичане на прага на новата къща

Когато стигнете до новия си дом, не забравяйте да влезете през главната врата и първия път, когато трябва да излезете, направете това през същата врата.

Значение на числата

Известно е, че ако се преместите в къща номер 13 или в апартамент, разположен на 13 етаж, няма да привлечете късмет. Но вероятно не знаете, че броят на стъпките, водещи до новия ви дом се отразява на вашето богатство. Броят на стъпките във вашия мащаб не трябва да бъде номер три. Според традицията стъпките в сградата се наричат оро (злато), плащане (сребро) и матово (лош късмет или дори смърт). Последната стъпка не трябва да пада върху “маса” по очевидни причини.

Магията на числата

Имайте предвид също, че всяко число, което завършва с четни числа (например нула и осем) се смята, че носи късмет и просперитет. Така че бъдете разумни и използвате подобни трикове. Например, да пътувате на 8-ия ден от месеца; да планирате хода си за 10 часа сутринта; уверете се, че новият ви дом е на 16 (20, 38 и т.н.) и т.н. етаж

Старата метла

Тя ще донесе лош късмет на новата къща. Старите метли (попс/ прахосмукачки), които сте използвали в стария си дом, се считат, че носят не само мръсотията и физическия прах на мястото, но и всички негативни аспекти на живота ви. там. Така че, ако целият негатив, който сте преживели досега е въплътен в такъв прост елемент, има смисъл да изхвърлите старата метла. Това е добре да се направи, когато се преместите в нова къща, с цел да се отървете от всичко лошо в живота си.

Монетите

Те също са част от навика да се следват при преместване в нов дом. Разпръснете няколко в дневната / трапезарията в деня, в който се движите. Според традицията на филипинците ще имате пари.

Друг интересен навик

Този път взет от китайската култура е да поставите в ъгъла на къщата портокал в саксии. Китайците го смятат за късметлия.

Засаждане на плодово дърво

Друга традиция гласи, че засаждането на нар дърво, когато някой се премести в нова къща, има общо с възпроизвеждането и дълголетието. Плодовете имат много семена и символизират плодородието, много години сладък живот и къща, пълна със смях и щастие. Така че, ако искате деца или искате дълъг и щастлив живот, не забравяйте да засадите нар в двора веднага щом се нанесете. Ако не друго, то поне ще се насладите на вкусния плод по-късно.

Суеверия от американските традиции

Извлечен от американските традиции, друг ритуал за благословение на къщата е да се извърши ритуал за изгаряне на градински мулч, за да се премахне отрицателната енергия. Това прави и сигурна защита на дома от злите духове. Премахва постоянните миризми от предишните жители. Според старата традиция е препоръчително да покриете огледалата и прозорците и да изключите електрониката, когато правите това.

Звън от звънец

Говори се, че звукът на камбаните в къщата е сигурен начин за пречистване на жизненото пространство и довеждане на благословията. Говори се, че този ритуал може да освободи мястото от всички отрицателни енергии, които съществуват там. Така се изчиства пространството. Можете също да сложите камбана на вратлето на домашния любимец.

Хляб и сол

Не забравяйте да носите със себе си определени символични елементи, когато влезете в новия си дом за първи път. Хлябът, солта, медът, виното, оризът, свещите са символи на изобилие, просперитет, щастие, гостоприемство и късмет. Така, че се смята, че благодарите на вътрешните духове и носите благословия на новия си дом.

Казва се, че в целият свят хляб и сол са най-важните символи на гостоприемството, богатството и просперитета. Хлябът задоволява глада, а солта е подправката, която придава аромат на живота. Ако поръсите малко сол вътре в стаите и пред входната врата, от вътрешната страна ще прогонете злите духове и демони.

Символика на ориза

Според езическо суеверие, ако купувате ориз, когато се местите в друго жилище, уверете се, че никой не е посегнал на храна, стига да е под вашия покрив. Ако сварите ориза с мляко в отворен съд, докато гозбата прелива, това символизира изобилието от просперитет и богатство, което ще благослови новия дом. Трябва да предложите малко мляко и ориз на спиртни напитки и да сервирате на останалите скъпи за вашия дом гости.

Символика на огъня

Огънят е мощен символ на сила, чистота и стабилност. Осветяването на огъня в новата камина в къщата има подобно алегорично значение – Смята се, че пламъкът поглъща цялата злокачествена енергия в къщата, пречиства я и я предпазва от вреди.

Може също да запалите свещ през първата нощ, прекарана в новата къща. Това е мощен ритуал за благословение на къщата, изпълняван в различни култури по света от началото на цивилизацията. Изгарянето на свещ носи светлина – буквална и символична – и е благословия за обитателите на къщата и прогонва тъмнината, сенките на злото и болката. В много религии е обичайно да запалите свещ, когато казвате молитва или рецитирате свещени текстове, така че пламъкът да усили силата на думите и да освети дома ви.

Добре е да запомните:

Има благословия за нов дом в почти всяка религия, така че можете също да помолите свещеник да благослови новия ви дом или апартамент.

Известни суеверия:

Много популярни суеверия също твърдят, че най-добрият начин да започнете новия живот е да запълните пространството с любов и радост. Ако се обградите с положителни емоции и смях в първите дни на новото място, те ще останат в къщата завинаги. Затова горещо препоръчваме да организирате парти веднага щом се установите и поканите съседите и приятелите си. Радостта не само ще плаши злите духове, но и ще имате шанса да опознаете по-добре новите си съседи и да положите основите на много бъдещи приятели.

В обобщение:

Всички суеверия и ритуали за преместване в нов дом имат само една цел. Такава е да осигурят промяна и нов живот на успеха. В крайна сметка това е вашият собствен набор от мисли и воля, които определят бъдещето до голяма степен.

Така че, ако наистина вярвате, че свещен конец или фигурка на гном ще ви донесе късмет или ще ви предпази от вреда, може би наистина го правят.

Източник: izvozvane.com