15 практични съвета за почистване на апартамент

Знаете ли защо да поставите въглен в хладилника, какво да миете с четка за зъби освен зъби, как да почиствате пода след ремонт и защо имате нужда от топки за пинг-понг в пералнята

На вашето внимание 15 практически съвета за почистване на апартамент:

Хората се обърнаха към професионалистите по почистване за съвети.

Ние също потърсихме отговор и на въпроса: Как да не сбъркате с цвета: 3 перфектни комбинации за всяка стая:

Най-добре е да започнете да почиствате стаята с прахосмукачка и едва след това да избършете праха. В противен случай отново ще се уталожи.

Нереалистично е да почистите бялата баня, преди да тръгнете на работа, но може лесно да напълните тоалетната с почистваща течност и да се разхождате по стените с четка вечер.

Ако има места, където е необходима предварителна обработка с дезинфекция и дълбоко почистване, започнете с тях. Прилагайте средства и правете други неща. Наложително е да изчакате да влязат в сила (1 до 5 минути).

Използвайте четка за зъби – тя ще ви е от полза за достигане до труднодостъпните места. Такива са: ъгли, вдлъбнатини, жлебове във водопроводни инсталации, контейнери и домакински уреди.

Напръскайте екраните и задните повърхности на оборудването и телевизорите с антисептичен гел. След това ги избършете със специална салфетка. По тях ще се уталожи половината прах.

Редовният активен въглен може да ви спести от ненужното почистване и проветряване на хладилника. Той ще поеме всички миризми и камерата ще е „свежа“.

Преди да започнете да почиствате кухнята, трябва предварително да обработите повърхността на печката с анти-грес. Това трябва да стане така, че старите петна да имат време да се повлияят, докато сте заети с чинии и плотове.

За да предотвратите появата на ивици по повърхностите, не ги избърсвайте с хаотични или кръгови движения. По-добре е хоризонтално или вертикално. Ако повърхността има сложна структура, избършете я по протежение на конструкцията.

Можете да спестите много време като замените обикновената кърпа с кърпа от микрофибър.

За по-рационално използване на парцала, струва си да го сгънете на четири преди употреба. По този начин се получават до четири работни страни, което увеличава продължителността на използване и спестява време.

Не използвайте абразивната страна на гъбата, за да се отървете от петна или леки замърсявания. Това може да повреди повърхността! И обикновено е по-добре да не използвате гъби със зелен абразив в кухнята. Използвайте бяло или синьо.

Съвети за тези, които току-що са приключили с ремонт: за да се отървете от белия строителен прах по пода, първо трябва да го изплакнете с обикновена вода и оцет (2 супени лъжици на 1 литър вода) и чак след това да използвате препарат за почистване на пода. Това ще доведе повърхността до състояние на перфектна чистота.

Ако вашата плота е повреден от някакъв химичен агент, може визуално да скриете този дефект. Достатъчно е да избършете повредената повърхност с растително масло.

Препаратите невинаги отстраняват добре плаката от чашите за чай и кафе и вместо бели те пожълтяват. Редовната употреба на сода за хляб може да се справи с това лесно! Нанесете малко количество сода за хляб, върху меката страна на гъбата и избършете съдовете. Всичко ще стане като ново.

За да не се развали тиганът след готвене, в никакъв случай не трябва веднага да се излива със студена вода. Да, разбира се, ще е лесно да го измиете, но по-късно цялата храна ще изгори. Така че достатъчно е да изчакате, докато тиганът се охлади и чак след това да напълнете с вода.

Съвет за зимата: Когато миете пухеното яке, добавете десет топки за пинг-понг към барабана. По този начин пухът няма да се търкаля и пуховото ви яке няма да влоши визията си след изпиране.