5 те стъпки към промяната

Има дни, в които просто не върви, но ако те започнат да преобладават, то време е да вземеш контрол над нещата. Истината е, че поели в ритъма на моногамието, много хора изпитват страх, притеснение, че дори и паника, ако се наложи да направят и малка промяна в плана.

Щом стане дума за промяна в работата, често това е възприемано за нещо негативно. Според психолозите, причините може да са много и с различен характер. В някои чести случаи се оказват и съвършено сериозни, а те от своя страна „отприщват“ редица други проблеми.

  1. Когато шефът не те понася – ако си направил всичко, за да промениш това отношение, пък и нагласата ти към него е много специална, въпреки всичко няма промяна, едва ли някога ще станете приятели. Каквато и да е причината, помисли си за напускането, вместо да чакаш той да го направи.
  2. Когато животът ти се е променил – вече си обвързан и не ти се стои до нощите на работа. Може и да си започнал да учиш нещо ново, което да е по-мотивиращо и да виждаш перспектива в него, то това е сигурен знак за промяната.
  3. Когато се чувстваш сам или ти е тъпо – въпреки, че ти е било добре на това място, вече не ти е приятно. Без значение, че нещо се е променило, амбициите или само ти е доскучало на такава работа, това е достатъчен знак да поемеш към нови приключения.
  4. Ако и стреса допринесе за промяната – ако проблемите нямат край, а на всичкото отгоре стават все по-многобройни, всичко това може да се отрази и физически и психически на здравето ти. Усещането за умора взема превес, а ти се чувстваш като изцеден лимон. Специалистите съветват да си зададеш въпроса – Колко дълго смяташ да я караш така?!
  5. Промяната в дома – често и много имат нужда от промяна на обстановката. Смяната на дома или ново обзавеждане струва скъпо, затова и не съветваме да прибягвате към такива стъпки. И все пак ако ви трябват услуги по изхвърляне и извозване на скрин потърсете в stancya.com. По-добре е да по освежите малко обстановката с някоя нова вещ или пребоядисване на стени, подмяна на тапети и т.н