6 съвета да организирате дома в зряла възраст

Консултирайте се с експерти. Погледнете за професионалисти в областта си, които притежават един или повече от най-добрите сертификати, които показват, специализирано обучение и разбиране за нуждите на собственици на домове.

Те могат да направят оценка на дома и са информирани за домашните модификации, в създаване на атрактивни жилищни пространства и актуализации. Такива позволяват самостоятелен живот за всички възрасти, дори след извозване на стари мебели и цялостно почистване на жилищата.

Преместване на долния етаж – с напредване на възрастта, хората стават нестабилни. Ето, защо стълбите могат да представляват опасност. Едноетажните домове са най-подходящи за зрели възрастни. Но ако вече живеем в мулти-етажна къща е важно обзавеждането да бъде оскъдно и подредено.

Направете по-голяма и по-безопасна баня. С напредване на възрастта, баните са голяма опасност. Помислете за инсталиране на по-висока профил тоалетна и подмяна на вани с голямо, никой не бордюра душ кабина, която е оборудвана с вътрешно осветление, противоплъзгаща настилка, седалка сгъваема, лесно да се достигне контрол и регулируема, ръчен душ с маркуч двуметрова ,

Планирайте предварително, когато ремоделиране. Когато ремоделиране бани и други жилищни площи, смятат разширяване врати и отваряне на площ за настаняване на евентуална бъдеща инвалидна количка или проходилка.

Добавете предпазващи от вътрешната страна на стените около вани, душ седалки и тоалетните в баните за монтаж на силни дръжки, които ще подкрепят 250-300 паунда (дръжки с вендузи не са надеждни). Да не се обезсърчават от идеята за дръжки. Най-новите модели са проектирани да се поберат в с останалата част от вашия дизайн баня или домашен интериор и някои дръжки пъти от пътя, когато не се използва.

Създаване на по-безопасен дом екстериор. Инсталирайте датчик за движение осветление за осветяване на пътеки през нощта. Ремонт и замяна на неравни пътеки, счупен бетон и разхлабени или рушащи се тухли или павета.

Препоръчваме Ви да поставите надежден маса или изграждане на рафт в непосредствена близост до външните врати, където торбички за хранителни стоки, поща и пакети могат да бъдат определени по време на отключване на вратата и след това лесно да се възпроизвеждат по начина, по, без да ви се налага да се навеждате към нивото на земята. И, ако обичате градинарство, помислете за инсталиране повдигнати легла за удължаване на времето, вие ще бъдете в състояние да го ползват.

Говорете с няколко специалисти по телефона и да покани своите фаворити за провеждане в дома, за да започне консултации планира как да възрастово доказателство дома си в рамките на вашата времева рамка и бюджет.