Акари – какво трябва да знаем

Учените проведоха експеримент – измериха броя на праховите акари в конвенционален матрак. Оказа се, че техният брой може да достигне 30 хиляди на грам прах! Разбира се, единственият начин за борба с тези вредители е редовното и щателно почистване.

За такова, може да потърсите екипите по професионално почистване на апартамент с отпадъци в София.

Използването на висококачествена ефективна прахосмукачка и специални дюзи ще ви помогне да постигнете също добри резултати. За максимални такива, не се колебайте да наемете екипите на Фатуран Ерджан.

Също така, замяната на спалното бельо от вълна и пух с хипоалергенни, изработени от висококачествени синтетични материали, ще помогне за намаляване на риска от алергии.

Зона деца

Следващата зона на повишено внимание е детската стая. Растящият организъм е особено податлив на алергени, продължителното излагане, на които може да доведе до сериозни заболявания, до астма. Следователно детската стая трябва да бъде възможно най-чиста. Вакуумирането във времето изобщо не е трудно, но това ще предотврати множество неприятни последици. Трябва да се обърне специално внимание на меките играчки. Те също се превръщат в местообитание на прахови акари. В идеалния случай си струва да се намали броят на меките приятели на бебето и да се изоставят килимите в детската стая.

Килимите и тапицерията на мека мебел, неслучайно се наричат ??„прахоуловители“. С цялата красота и удобство, тези декори за дома изискват особено внимателни грижи. Във всеки квадратен метър килим могат да живеят до 1000 акари. Всеки кърлеж запазва жизненоважни продукти, които съдържат алергени и водят до развитие на алергични реакции при хора, предразположени към това. Прахът с алергенни частици се издига във въздуха всеки път, когато седим на диван или стол и попада направо в белите дробове. Съгласете се, трудно е да се надцени ефекта от редовното почистване?

Разбира се, невъзможно е напълно да се отървете от прахови акари – това е особеност на естествената екосистема. Но ако човешкото здраве страда от тяхното присъствие, тогава си струва да положите всички усилия, за да намалите броя им. За да направите това, достатъчно е да извършвате редовно почистване, като използвате висококачествена и ефективна прахосмукачка. Проблемът е, че не всички прахосмукачки са в състояние да се справят с тази задача. Най-вредните прахови частици са много малки и най-вече невидими за окото, но вече знаем, че визуалният компонент на чистотата е далеч от всичко. За да задържа тези частици, прахосмукачката трябва да има високоефективна система за филтриране и да е абсолютно непропусклива. Това ще позволява да почиствате не само килима, но и тапицерията.

Резултатът несъмнено си заслужава: чистият въздух и свободата от алергени в къщата – не е ли това най-доброто възнаграждение за работа?

И в заключение, за всичко сложно, старо и излишно, не се колебайте да проверите на адрес: www.bratstvoto.com.