Барбекютo от А до Я

В съответствие с традицията, установена у нас, отиването на вилата просто не може да не е придружено от благородните и приятелски „събирания“, сред природата, чието основно лакомство е приготвеното вкусно на барбекю.

Можете, разбира се, да го приготвите на огън, но тъй като огънят може да изгори плодородния пласт е, много по-добър вариант. Той би бил да си купите или изградите барбекю със собствените си ръце.

Преносими барбекюта за летни вили

Разновидностите на барбекюта включват и двата основни. Въпросните са стационарни или преносими. Можете да използвате преносимата версия, където пожелаете: на вила, близо до езерото, в гората и др. Вижте и начините за оформяне на кът за отдих с пещ за барбекю.

Подвижните устройства могат лесно да се разделят на отделни части и да се опаковат в удобен калъф. Сгънатото устройство тежи около 3-5 килограма. Използването на неръждаема стомана в конструкцията ще намали риска за окисляване. Наред с това може да се използва топлоустойчива поцинкована стомана.

Стационарни барбекюта за летни вили

За разлика от преносимата версия, стационарното барбекю за лятна вила е по-безопасно и издръжливо. То е постоянно в състояние, което позволява използването му без допълнителни трикове за монтаж и демонтаж. И накрая, можете да приготвите голямо разнообразие от ястия на стационарната конструкция. И все пак, за него трябва да отделите място в градината.

Скъпи барбекюта за летните вили

Сгъваемите барбекюта не трябва да са евтини. Скъпите модели, за разлика от евтините стоманени правоъгълници с крака, представляват преносим комплекс за пържене. Имат специално отделение за въглища и в тях има вентилационни отвори. Принципът на работа на такива устройства е подобен на работата на комин. Огънят пламва забележимо по-бързо, топлината е по-голяма и продължава по-дълго. Горното отделение предпазва въглищата от елементите по време на процеса на готвене.

Барбекю за лятна къща от тухла и камък

По принцип такива дизайни изглеждат много привлекателни, но не се различават по издръжливост. Резките температурни промени водят до факта, че материалът е покрит с пукнатини, които са склонни да се разширяват с течение на времето.

Като алтернатива може да използвате тухлена или каменна облицовка, а отвътре да поставите пещта с огнеупорен материал, без да е необходимо закрепване. Например, да е от бетон. Облицовката от камък и тухла ще се впише идеално в стила на селската къща и ландшафтния дизайн. Можете лесно да създадете тухлено барбекю със собствените си ръце, като се запасите със строителни материали, малко опит и изобретателност.

Как да изберем и купим скара за лятната вила?

Сгъваемите барбекюта имат не само предимства, но и много недостатъци. По-специално, не можете да ги използвате за готвене на цял голям дивеч. С течение на времето дизайнът започва да изпитва трудности при монтажа и плътното прилягане на отделните части, което се обяснява с естествено износване. Железните плочи от месни мазнини и горещи въглища се замърсяват много, в резултат на което частите на устройството трябва да се почистват старателно всеки път.

Стационарният дизайн е идеален за тези, които прекарват много време сред природата. Освен това можете да разгледате варианта с бетонирани модели, които също се приемат за стационарни барбекюта. Това е един вид пещ, с укрепление в двора. Ако можете да купите преносим дизайн в магазин, тогава стационарният, разбира се, не ви е необходим. Всички те се произвеждат от специални фирми по поръчка от материала, който клиентът избира: тухла, камък, метал.

Източник: DREAM-HOME.BG

======================================