Бохо стил в интериора – какво е това?

Перфекционистите, любителите на класическия и минималистичният интериор смятат, че стила бохо не се вписва.

Boho във вътрешността на жилището е предизвикателство към стереотипите, експлозия на чувства, яркост и демокрация. В такава стая ще бъдат удобни креативните идеи, необикновени и любящи за свобода хора.

Този стил е многостранен, разнообразен, цветен и уникален. И, разбира се, не се подчинява на общоприетите канони. Ето защо, за да се създаде вътрешен бох се изисква кураж, въображение и добър вкус.

Бохо стилистичните решения са някъде на ръба на невъзможното, понякога дори „психеделично“. Следователно, важно е да се усети ясно този аспект, а не да се превърне в творчески и изключителен интериор в пъстра смесица от неразбираеми неща.

Педантичният интериор в стила на бохо може да изглежда необуздан и затрупан, без да има някакъв ред. Но тези, които пронизват атмосферата, смятат за най-хармоничния, весел и уютен стил.

Без значение колко парадоксално звучи, дори в стила бохо, който не разпознава стереотипите и правилата, има някои нюанси и особености, които трябва да се спазват.

Основното тук е да подчертаете господстващото положение. В интериора на бохото все още трябва да доминират някои мебели (привлекателни центрове за интериорни композиции) и декоративни акценти. За излишните неща, няма да го милсите много. Достатъчно е да потърсите фирма, с която всичко става на момента: https://www.smetovoz.com/firma-v-mladost-1a-za-izhvarlyane.

Що се отнася до цветовите предпочитания, boho е вечен празник, вкус на живот. Тъй като скучните и минималистични цветове, както и тъмните тонове в интериора в стила на бохо определено не са на мястото си. Този стил „обича“ ярки, богати цветове, приятни за окото и възвисяващи. Тяхната комбинация може да бъде напълно различна и може да заглушите подобна „буря от цветове“ с неутрално бяло.

Тя може да бъде обикновена и дори класическа, но сякаш от различни слушалки. В този случай най-важното от дизайнерското решение ще бъде умело съчетание, изключителна, светла и нестандартна тапицерия.

Ярките тъкани – одеяла, разнообразни възглавници, покривки за маса – ще освежат всички стандартни и скучни мебели.

И със сигурност трябва да се добавят акценти в интериора на Бохо: картини с различни размери, много снимки или плакати, старинни фигурки, сувенири, цветя и книги. Единственото важно е да не прекалявате, а не да превърнете стаята в магазин за боклук. В този случай, всички тези прекрасни малки неща в интериора boho няма да се крият. Те, напротив, поставени на откритите рафтове, стелажи, первази, заслужават да се отбележат ръчно изработените предмети  – в интериора в стил бохо, те не биха могли да бъдат подходящи. Особено, ако са направени от ръцете на собствениците. Друг важен детайл – осветление. За предпочитане е – мека, може би – леко заглушена, близка до естествената светлина. Светлината в такъв интериор не трябва да уморява очите. Можете да използвате дизайнерски лампи, или най-малкото да допълвате обикновените абажури, както и прозорците с изобилие от текстил. Стилът бохо има, наред с другото, едно голямо предимство, повишава настроението, дава чувство за празнуване, „призовава“ да се наслаждавате и да обичате живота.