Да превозим своите мебели без проблеми

«Утре е преместването. И си спомняме, че при предишното преместване изтървахме хладилника си. Оказа се, че след това той спря да замръзва и се наложи да купим нов. Да, не говорим, че на шкафа пък остана солидна вдлъбнатина. Върви, че вярвай на производителите –  дъбовите шкафове не се измятат – невъзможно е! Може би, шкафа не е от дъб, а може би, нашите хамали не са изключително талантливи. Какво да правим сега?… Отново може да се случи същото! Ех, бедни мой любим диван! Да те застраховам ли, за всеки случаи?…»

При преместването на мебелите се изискват грижи. Такава масивна и едра мебел, при преместването си тя става чуплива и чувствителна. От това може да си направим несложен извод. Ако вие желаете да доставите своята домашна обстановка на ново място без никакви загуби се подгответе за преместването по отрано.

Голяма трудност представлява сложния демонтаж на мебелите. Например, вградения шкаф трябва да бъде подготвен за преместване и е необходимо да се демонтира. Това може да отнеме час и повече. Всичко зависи от размера на шкафа и от опита на собствениците. Ако вие разглобявате шкаф за първи път в живота си, то тази процедура може да ви отнеме дори целия ден. В дадения случаи е добре да успеете да икономисате своето време и да се обърнете към професионалисти – монтажници на мебели.

След демонтажа елементите на шкафа е нужно да бъдат опаковани. Вратичките и страниците е достатъчно да бъдат облепени с полиетиленови хартия за опаковане. Вътрешните елементи на шкафа (закачалки, кутии и кошове за пране) може да се пренесат, както опаковани, така и в кутии. Това определя, изхода от количествата и състава на «пълнежа».

Неразглобяемата корпусна мебел като кухненски рафтове и табуретки, като цяло не предизвикват големи проблеми при преместването. Но, тук идва нюанса, за който често забравяме в суматохата. Защото, за да изнесем от жилището си шкафове, рафтове и бюра е, нужно да ги закрепим на подвижни части. Тук става на въпрос преди всичко за вратички и шкафчета – те могат да се отворят в най-неподходящия момент. За да не се размърдат, подвижните елементи на мебелите е необходимо надеждно да се закрепят с тиксо. И, разбира се вътре в чекмеджетата не трябва да има други предмети.