Дали е време за ремонт и обновяване на дома?

Дали е време за ремонт и обновяване на дома в София. Ако усещате, че напоследък нищо не ви вдъхновява, не се чувствате окрилени и готови за нови идеи, ако нямате пориви, за да поемате нови предизвикателства и нищо не ви „пали“ и ентусиазира, може би е време да направите промяна, която да ви помогне да се сдобиете с повече положителна нагласа към живота и към самите себе си. Това може да стане с едно обикновено обновяване на дома, като се изхвърлят  всички ненужни вещи от него.

Отпадъци за изхвърляне след ремонтОсобено важно е да почистите задушните и прашни места, като чекмеджета и скринове, където енергията е най-застояла и ви „дърпа“ надолу.

Почистването на дома е задължително през пролетта, но всъщност може да се прави в началото на абсолютно всеки сезон. Така, както подготвяме подходящи дрехи за сезона и изхвърляме онези, които не ни стават или вече не ни допадат, можем да се отървем и от вещи и стари мебели, които не желаем да използваме повече. За тази цел е добре да се помисли и за това как ще се транспортират вещите.

Най- удобно е да се наеме фирма, която се занимава с извозване на стари мебели до сметище.

Така няма да се притеснявате за това къде, кога и как ще се изхвърлят непотребните вещи, особено ако те са прекалено много и с по-големи габарити.

Безспорно, няма да ви е удобно да товарите личния си автомобил с ненужните боклуци, така че най-добре ще е да се свържете с фирма за транспорт.

Наред с изхвърлянето на старите вещи, не пропускайте да проветрите много добре дома, особено ако става въпрос за пролетно почистване. С навлизането на свеж въздух в помещенията, вие приемате положителна енергия и светлина, а за сметка на това застоялата отрицателна енергия си отива. Така вие самите се чувствате по-бодри и креативни, почивате си по-пълноценно и подобрявате работоспособността си.

Според законите на фън шуй, праха, натрупаните вещи и дреболии в шкафове, чекмеджета и гардероби на дома могат не само да блокират вашата енергия, но дори да ви разболеят. Може би точно затова най-щастливи са хората, които не се привързват към вещи, дрехи и мебели, а ценят и обръщат внимание на своите чувства и отношения с хората, които обичат.

Ако вие искате да се научите на тази малка тайна на щастието, просто се научете да изхвърляте излишното и ненужното от дома и живота си. В това отношение много ще ви помогнат услугите на фирма за  извозване и изхвърляне на мебели.