Екологични идеи за почистване от бутилки

Търсите природосъобразен и екологичен за почистване на мазета и тавани? Ние от Хамал.Бг ще дадем някои съвети.

Малко са онези сред нас, които в ежедневието действат, така, че да допринесат полезно на околната среда. В настоящата тема да ви представим полезните услуги и няколко интересни идеи за екологичния начин на живот. С тях може да разнообразите дома си. Може да изберете полезни идеи и за уюта в дома, а така няма да се налага да изхвърляте напразно боклука и да замърсявате околната среда.

Тази тема ще е насочена към рационалното оползотворяване на бутилки от пластмаса:

  1. Бутилките от минерална вода, безалкохолно, сокове и бира –могат да послужат за красиви сувенири. С тях може да направите икебани или други неща. Всички имаме такива бутилки в дома, а сега те могат да се превърнат в нещо полезно и да се ползват повторно.
  2. Свещник с пластмасови бутилки – за да направите такъв изрежете горната част на 6 броя бутилки. Закрепете дъната им към дъска, закована на стената. Така ще получите поставка за саксии, вестници или списания, свещници.
  3. С малките пластмасови бутилки може да изработите масичка. Височината на такава може да е 35 или 40 см. За целта подредете една до друга, в шестоъгълник, изрежете картон и поставете най-отгоре. Накрая опаковайте с прозрачно фолио, а на места закрепете с тиксо. Така имате малка масичка.
  4. Ако комбинирате бутилки от пластмаса с различни цветове, може да ги изрежете под форма на цветя, а от дъната, да направите и завеса, като свържете всяка част с връв или синджир. Подобна завеса може да ползвате за комарник на прозорец или врата.
  5. Малки скулптори с малки бутилки от пластмаса може да направите и с малко въображение всякакви забавни неща. Ако пък се интересувате от

Хамали за почистване на мазета и тавани в София, лесно може да поръчате, последявайки този линк!