Екологичните ползи от дървените подове

Дървеният паркет е достъпен за подови настилки и като материал от възобновяеми източници. Устойчивото управление на горите дава възможност да се събират дърва без никакво сериозно въздействие върху околната среда, тъй като дърветата са възобновяем ресурс, който може да бъде възстановен отново и отново.

Средната годишна стойност на растеж за твърда дървесина е по-голяма от средните годишни премествания.

Събирането на дървета има минимално въздействие върху околната среда. Качеството на въздуха е по-добро в помещенията с дървени подове.

Дървото е въглеродно неутрален продукт, който произвежда кислород по време на цикъла на растеж и съхранява въглероден по време на експлоатационния му живот.

Дървените подове използват по-малко вода и енергия в сравнение с другите възможности за подови настилки. Научете повече за здраве и самочувствие.

В края на живота си, дървените подови настилки може да се рециклират.

Дървени подове издържат стотици години, така че няма да се наложи да бъдат сменени толкова често, колкото други възможности за подови настилки. Разберете как организирате декорите за повече място.

Въпреки това целият процес отнема най-много твърда дървесина и дървета на 40-60 години, за да узреят, за инвентаризация. Ето, защо те трябва да бъдат засадени днес, за да са необходими за 100-те години.

Производство дървени подови настилки не допринася за глобалното затопляне. Заложете на качеството и направете избора.