Големите прави дивани

Диваните са незаменим атрибут на всеки дом. Те са онази мека мебел без която не може интериорът на хол, всекидневна, а понякога и трапезария. Именно те създават уникалния уют и комфорт, от които всеки човек се нуждае толкова много.

Съвременните технологии значително повишиха функционалността на различни мебели. Това правило важи по-специално за големите дивани. Например, разтегателен диван със сгъваем механизъм позволява да организирате удобно легло. Големите прави дивани са чудесен вариант за просторни стаи. Техният стилен външен вид и удобство позволяват да създадете много красив и модерен интериор. За това как да изберем такива мебели и какви са нейните характеристики, ще разкажем в настоящата статия.

Тук може да ни наемете и за услуги. Натрошаваме и изнасяме обгорели мебели, електроуреди, домакинска посуда.

Плюсове и минуси на големия диван

Обикновено диванът става централното място на интериора, където и да се намира. Най-често се поставя в хола, въпреки че може да играе важна роля в кабинета или в спалнята. Появата му обикновено е решаващ фактор в дизайна на цялата стая.

Голям прав диван е почти универсален модел, който се вписва органично във всяко пространство. Класическият му външен вид, може да придобие нови нюанси с модерен външен вид.

Големи прави дивани

Конструктивните характеристики на директния модел позволяват използването им за различни цели. На първо място, това е удобно място за почивка не само за членове на семейството, но и за гостите. Той може да бъде прекрасно спално легло, не отстъпващо в комфорта на традиционното легло, ако е оборудвано с механизъм за трансформация. В допълнение, удобните кутии за съхранение на спално бельо вътре в конструкцията позволяват да организирате много просторна система за съхранение.

Безспорно предимство на модела с директен дизайн е, че може да бъде инсталиран навсякъде в апартамента. Когато пренареждате голям диван, в интериора винаги има подходящо пространство, което не може да се каже за ъгловите модели. Последните могат да бъдат много трудни за монтиране в съществуващата площ.

Две разновидности големи прави дивани се отличават по вида на дизайна на леглото: по протежение на гърба или перпендикулярно на него. В сравнение с втория вариант, първият тип мебели е по-компактен.

Ако имате излишен стар диван, то погледнете тук: https://www.чистачи.com, за услуги по изхвърлянето му.

За съжаление, големите прави дивани при разгъване заемат много място, което не винаги говори в тяхна полза. Ако планирате да спите на него през цялото време, тогава трябва да предвидите възможността да го разгънете предварително. Съответно не бива да инсталирате масичка за кафе, близо до нея.