Как бързо да почистите апартамент: съвети за опитна домакиня

Неочакваните гости често изненадват домакинята. Тогава е необходимо спешно да се почисти голямо количество мръсотия, отломки и неща, натрупани за няколко дни. Неправилната организация може да се окаже обезпокоителна. В този случай поръчката ще е само фантазия и ще трябва да се червите пред гостите. За да избегнете това, ето и някои съвети как бързо да почистите апартамента.

Как да почистите апартамента правилно

Преди да се отървете от безпорядъка, проверете всички стаи и степента на замърсяване. Направете схема как бързо да почистите апартамента, като същевременно ефикасно и правилно.

Особено внимание трябва да се обърне на разпръснатите неща. Те трябва бързо да бъдат събрани и поставени на място. Ако гостите ще се окажат на прага, артикулите могат да бъдат сгънати спретнато в голяма кошница и поставени в килера. Когато имате появи малко повече време, всички елементи могат да бъдат сръчно прибрани, разглобени сгънати и стопанисани.

Когато не ви пречат излишни неща, прахът се струпва. С помощта на прахосмукачка апартаментът става чист. Колкото по-малко прах, толкова по-лесно е да дишате на закрито. Ако прахосмукачката има специални приставки е необходимо да премахнете от килими, завеси и мебели. Ако не е възможно може да се освободите от всички тези продукти.

Трябва да се обърне допълнително внимание на:

Мебели – тях може да избършете със специална кърпа. Не пропускайте да хигиенизирате и възглавниците, както и да се премахнат всички ненужни неща.

Съдове – избирайте такива с високо качество. Не забравяйте да подредите всички тенджери, тигани и други прибори по рафтовете. Избършете кухненските повърхности, печки и мивки.

Огледала – в началото на почистването трябва да нанесете спрей за огледала и прозорци. След горните стъпки трябва да измиете продукта.

Килими – ако могат да бъдат повдигнати, най-добре е да ги закачите навън и да ги разклатите, за да се отървете от прах и мръсотия.

Сувенири – нещата постоянно се трупат в къщата. Добре е да се отървете от ненужните и остарели предмети навреме. Също така трябва да изнесете боклука в края на почистването.

За висококачествено почистване трябва да преместите мебелите възможно най-далеч. Потърсете професионална намеса от фирми за почистване на апартаменти.