Как да избегнете грешки в подреждането на апартамент

Съществуват множество грешки в дизайна на апартаментите и това как да ги избягваме е личен въпрос. Както се казва, няма спор за вкусовете. Някой обожава минимализма, но някой не може да си представи уютна стая без сладки декоративни елементи и различни дрънкулки. И все пак има много често срещани грешки, които почти всички хора си позволяват, когато оборудват апартаменти. За да освободите пространставта от излишни мебели и предмети, вижте за цени на фирми: http://hamalski.com/tseni-za-izhvarlyane-i-izvozvane.

Как да избегнете грешки в подреждането на апартамент

Решихме да споделим с вас съветите на дизайнерите, които ще помогнат да предотвратите или да решите.

  1. Не е необходимо винаги да се обзавежда помещение с мебели и то около периметъра.

Въпреки, че е доста често явление в много апартаменти. Поставяме по периметъра диван, гардероб, столове и др. И оставяме в центъра свободното пространство. Но защо?

Ако размерите на стаята позволяват, поставете малък диван и няколко уютни кресла и вече сте близо до стените, за да поставите работна зона с маса и рафтове.

  1. Не се ограничавайте само до полилея на тавана

Ако в стаята липсва естествена дневна светлина, не се ограничавайте само до една лампа на тавана. Добавете повече светлина с местни лампи: свещи, подови лампи, настолни лампи. Те не само ви помагат да се чувствате по-комфортно, но и визуално да разширите пространството и дори да помогнете да го разделите на зони.

  1. Уверете се, че размерите на пространството и мебелите са правилно корелирани

На подсъзнателно ниво, ние се стремим да избегнем струпването и на мебели, които могат да бъдат сгънати, разширени и някак си да се трансформират.

В действителност, по-добре е да обърнем внимание на размера на мебелите, а не как пропорциите в интериора са корелирани в интериора. Така например, в чиста стая без излишни боклуци, дори ъглов дивана с възглавници може да претовари интериора. Ето, защо, ако имате излишни и стари мебели наемете фирма, която почиства и извозва.

  1. Не претрупвайте интериора

Прекомерното количество декоративни елементи и мебели са най-големите врагове на комфорта и удобството. Един малък, но висок шкаф може лесно да замести допълнителните рафтове или нощни шкафчета.

Огромна колекция от сувенири, дарени от приятели или закупени самостоятелно е по-добре да остане в кутии. Защото, когато е директно пред очите, създава атмосфера на объркване.

Неправилно избраните снимки или фоторамки също могат визуално да оцветят стаята, което я прави небрежна. Най-малкото се опитайте да ги поставите на нивото на очите, не по-високо или по-ниско. Неправилното подреждане на снимките е неудобно за възприятие, освен това нарушава геометрията на стаята.