Как да избера най-перфектната подови настилка

Едва ли в представата за подова настилка си рисувате картина от мраморно стъкло. И въпреки, че такова е възможно, не само в приказките за дворци и замъци нека поетапно се спрем на това как си представяте вашата подова настилка.

Ако действително сте запалени по хлъзгав и огледално лъскав под – предвидете, че той може да крие някои недостатъци. Така например ако пода е с голям гланц, рискувате да е много хлъзгав. Това е изключително опасно, ако става дума за баня или кухня, където разливане на течности, вода и други опасни материали, могат да доведат до опасни падания. Наред с това прекалено гланцираната подова настилка ще изисква и постоянна грижа срещу петна и замърсявания. Едва ли си представяте пода като стъкло, а в същото време хлъзгав и петнист.

Готови ли сте да се грижите за вашия под или искате бързо и лесно да може да го почиствате, вместо това да стоите постоянно около него с парцал в ръка. Вземете си ламинат. Той е добра имитация на дърво ламинат Кестен жирона, камък, мрамор, а освен това лесно се почиства и е на много достъпни цени.

Смятате ли да живеете в голям дом, с много домакинство и членове на семейството, които стъпват постоянно по ламинираната повърхност. Ако отговорът е да, то забравете за ламината. Той няма да издържи на голямо трафик. Вземете дървена подова настилка от масивен паркет.

Който и вид настилка да изберете, специалистите съветват да го планирате от началото на кухня и преди самия монтаж. По този начин ще предвидите всички цокли и ленти за фуги и ще ги съчетаете добре заедно.

С всяка настилка, е важно да се помисли как широките дъските седят върху тях – където линиите ще паднат. Ако линиите на подови настилки не са успоредни или перпендикулярни на цоклите, но под ъгъл, те ще изглеждат наистина странно. Обърнете внимание на съветите дадени ви от експерт и изберете сред най-популярните подови настилки и материали за кухня.