Как да избираме дамски блузи

Привържениците и колекционерите на блузи, както и изследователите на културата за облеклата са единодушни. Десет от девет, притежават по една блуза, която никога не са носили, но и която не биха изхвърлили, поради сантиментални за тях причини.

Ако се питате как да избирате дамски блузи, предлагаме ви да продължите да четете:

Независимо, дали имате нужда от блестяща нова блуза за нощен клуб, елегантна блуза за работа или удобни дамски блузи с дълъг ръкав за уикенд, сред огромното многообразие и богат асортимент, ще намерите всичко.

Избор на блузи, според материи, цвят и повод

И докато в мъжкия арсенал блузи и тениски, гамата е значително по-опростена, то тук можем да се изгубим, сред материи, форми, цветове и стилове.

По отношение на материи, най-популярните блузи са изработени от памук, лен, коприна, трико. Тези модели са много адаптивни към  сезона пролет-лято, а когато става дума за дамски блузи с дълъг ръкав може да се носят и в есента.

Що се касае за цветове и съчетания, тенденциите се оказват водещи тук. Дамски блузи има в изключително многообразие, но изборът им се решава от останалата част на тоалета.

Според това, за какъв повод ще ви е нужна дрехата, се избира и моделът. Ако предстои важна бизнес среща или друг официален повод, хубаво е блузата да е от фина материя. Такава, добре ще се съчетава със сако, блейзър или жилетка. В случай, че избирате блузи за ежедневието, памук и трико ще са най-адаптивни. Ако пък ви трябва блуза за спорт, заложете на памук и еластан.

Избор на дамски блузи, според ръкава

По отношение избора на дамски блузи, според ръкава биват 4 типа:

Дамски блузи с дълъг ръкав – това са блузите за всеки повод и са идеални за носене с горна дреха или самосточтелно. Могат да се обличат в офис среда или за ежедневието.

Дамски блузи с три четвърти ръкав – това е дискретния стил. Подходящ е за всяка възраст. Моделите им са женствени и подчертават слабата част на ръката. Те позволяват най-лесни съчетания с аксесоари, като гривни и пръстени;

Дамски блузи с къс ръкав – те представят небрежната елегантност. Формата им напомня спортния вариант на тениска, но са подходящи и за в офис дрес кода. Придават небрежна елегантност, без значение, с какво са комбинирани.

Дамски блузи без ръкав

Даряват на притежателката си най-много възможности. Такива модели са чудесен избор, защото могат да се носят всеки сезон и с всичко. С тях дамите могат да се отдадат на удобствата от свобода на движенията и прохлада, когато е необходимо. Когато времето е по-студено, лесно може да се съчетават с жилетки, сака, кожени якета и пр.

Сами виждате, че изобилие не липсва, щом става дума за дамски блузи. Специалистите по моден дизайн са на мнение, че всяка жена днес, трябва да притежава в гардероба си, поне три модела от тях. Те трябва да са максимално функционални. По този начин няма да се налага да изхвърляте или да се колебаете, пред гардероба всяка сутрин. Така, независимо от състоянието на дамската блуза – скъсана, избледняла, разтегната от пране и носене, ще може да избирате спокойно, какво да облечете.