Как да купя използван трактор

Ако се намирате на пазара за трактори, ще се изненадате, че има доста евтини машини.

Тракторите са инструменти. Те са построени като инструменти и дори за по-старите, все още можете да си купите части за трактори, от които имате нуждаете.

Самият факт, че тракторът, който ще купите може да е по-стар, отколкото предвиждате, не означава автоматично, че вземате музеен експонат или купчина боклуци. Има множество качествени части за трактори, които да превърнат старата ви машина в ретро н външен вид и актуална по новости в механизми и задвижвания.

Когато става въпрос за по-стари трактори, най-важното нещо, което може да се търси е хидравличната система, иначе известна като триточков теглич един. Той се състои от три рамена, простиращи се от задната част на трактора, които са хидравлично повдигнати и държат на място други прикачени файлове. В центъра на тази връзка е въртящ се вал, който се свързва към дисковете на приспособления като косачка или лост.

Следващото нещо, което трябва да се оцени при закупуване на по-стар трактор е възрастта на машината. Това не е толкова лесно, както можем да предполагаме. На първо място, повечето трактори изглеждат почти едни и същи и промяна може да се наблюдава само в модел, който се променя на всеки десет години. Най-добрият начин да се определи точната възраст в години е да намерите серийния номер на трактора.

Освен датата на производство, която дава сигурна индикация за това каква технология има, възрастта на трактора може да се определи и по следи на износване и употреба.

Един добър начин да направите това е да проучите педали, метални корпуси, решетки или други части, които подлежат на повече износване.

Според степента на износване се определя и размер на защита и инвестиция.