Как да организирате почистване в няколко стъпки

Кристални предмети, стъклени полилей, абажур, покривки, килими и спално бельо. Всичко в дома ни си иска своето внимание. За да царят чистотата и редът и във вашия дом, вижте тези лесни стъпки:

Кристални предмети – всички в домовете си имаме поне една кристална статуетка, сувенир, комплект чаши или други предмети. И с времето сме забелязали, как състаряват живота си. За да върнете някогашния им блясък, чистете ги с мек парцал, който сте потопили, предварително в солена вода.

За отстраняване на петна – може да опитате да поръсете с талк мазните петна, покрийте ги с чиста кърпа и изгладете с гореща ютия. Натъркайте изцапания плат с бензин или глицерин. Оставете го да постои така.

След 15 – 20 минути го изплакнете с топла Вода, след това го изгладете с ютия от към петното.

Пране – използвайте шампоан за коса. Шампоанът е подходящ за пране и може да го използвате, Когато нямате, достатъчно прах за пране.

Прозорците – мийте ги винаги хоризонтално отвън и вертикално отвътре.

Почистване на фаянса – използвайте 3 супени лъжици амоняк и 1 –а за по-фини дрехи. Така, спокойно може да почистите всякакви замърсявания, не само по фаянса.

Много добре ще подейства разтворът в един литър Вода. Вземете чиста памучната смес и избършете плочките.

За стъклените чаши – не е нужно да използвате скъпи перилни препарати, за да бъдат те идеално прозрачни. Както при кристалът, намокрете кърпа, натопете я в приготвен разтвор достатъчно е да ги миете и само със студена.

Повече за ценните съвети на професионалисти или съдействие, търсете на www.rashko.com.