Как да пътувате в самолет с новородено бебе

Има много млади родители днес, на които все по-често се налага да пътуват със самолет. Било то по работа или лични ангажименти, може да се случи така, че да вземете бебето си с вас на самолета. Кои са нещата, които трябва да знаете за такова пътуване и как то да бъде максимално улеснено. Научете за голям набор ценни съвети още сега:

  • Попитайте за удобни седалки

Ако пътувате с вашия съпруг може да резервирате целия ред седалки и да поставите бебето на седалката в средата. По този начин можете лесно да се изправите и да отидете до тоалетната или да го наглеждате взаимно, без да пречите на останалите пътници. Дори когато пътувате сами можете да направите заявка на седалка в средата или за предпочитане седалките в предната част. Първи ред седалки ще ви даде повече пространство за работа с бебето, без да се налага да се притеснявате, че нарушавате спокойствието на останалите пътниците седнали пред вас. Вижте повече за самолетни билети цени.

  • Екстри за всичко

Опаковайте допълнителни памперси, салфетки, кърпички и дрехи в случай, че трябва да ги използвате. Не забравяйте в ръчния багаж да опаковате  и риза и панталон за себе си, защото бебето може да плюе или повърне по време на полета.

  • Не се колебайте да отправите молба за помощ

Стюардесите са отговорни за вас и с услуга ще улеснят вашето пътуването. Това ще направи полета най-комфортен не само за вас и вашето бебе, но и за останалите пътници на самолета. Ако вие сте изправени пред някакви въпроси или се нуждаете от помощ, не се колебайте да питате стюардесите. Нито за миг не се чувствайте неудобно за всяка ситуация.

Не забравяйте, че всеки разумен човек ще ви даде време за всеки шум или докато забърквате каша на бебето. Въпреки това, като родител, Ваша отговорност е да направите всичко по силите си, за да се подготвите за най-лошото и да направете всичко възможно, така че другите да не са обезпокоени от вас или вашето бебе.