Как да създадем стил в интериора?

От известно време насам не сте доволни от познатия интериор? Няма нищо лошо в това способността към бърза промяна, нито желанието за ремонт?

Правилно подбрана цветова схема, всички видове аксесоари и осветление ще помогнат на дома ви да се трансформира.

Какъв стил на интериор да изберем?

Хай-тек стил – този стил ще подхожда на младите и по-активни. Такива, които предпочитат да работят и учат в домашна атмосфера, без да се разсейват от други неща. В същото време, този стил е идеален за домакините, които се отличават с гостоприемство. Пространството и сдържаността са основните принципи на хай-тек стила.

Вашите действия: Първо трябва да се отървете от старите мебели. Това може да стане в два случая. Единият е да решите да изхвърлите завинаги от жилището си. В този случай, трябва да се обадите във фирма за извозване на стари мебели до сметище.

Вторият вариант е само да преместите, за да не пречат и да не се повредят, докато трае ремонтът.

Може да боядисате стените със светлина; да поставите килим на пода, за предпочитане твърд; да се откажете от всякакви ненужни сувенири и големи мебели; да се заменят стандартните завеси със строги щори; Отдайте предпочитание на обикновените стъклени лампи; спрете избора си на бели чинии и чаши без никакви рисунки.

Етно стил – този интериор е достатъчно удобен за творчески хора.

Вашите действия: украсете стените с различни маски от глина или дърво. Направете декорации от пера или ловни трофеи; Мебелите за този интериор трябва да изберете от ковано желязо или ратан; за осветление, вземете лампи с плетени абажури; висящи бамбукови ролки върху прозорците; истинска или изкуствена кожа на диво животно, килим с етническо украшение е идеален за пода; Изберете легла и възглавнички за диван с модел, имитиращ кожите на леопард, тигър или зебра – това ще създаде отлично настроение.

Еко стил – този интериор е предпочитан от хора, които се опитват да бъдат по-близо до самата природа. Той е идеален за двойки, които имат малки деца. Екологично чисти материали, гладки линии и ярки цветове са основните компоненти на еко-стила.

Вашите действия: покрийте стените с хартиени тапети в топли нюанси или тапети с изображение на листа, цветя или езера; свободното пространство отървете от допълнителни неща; за прозорците вземете завеси от естествени тъкани от пастелни нюанси, възможно е с вегетативен орнамент; за мека мебел и столове, вземете светли покрития, които не само ще актуализират външния вид, но и ще предпазят децата от удари по острите ъгли; Поставете в апартамента различни стайни растения, които само допълват интериора.

Старинен, автентичен стил – този интериор е подходящ за тези, които не могат да се сбогуват със стари неща, мебели и различни дрънкулки. Леко консервативни и малко старомодни, но дори и в този случай, може да постигнете домашен комфорт и функционалност.

Вашите действия: актуализирайте мебелите, като ги боядисвате със светла боя; украсете стени със семейни снимки и картини в селския пейзаж; поставете на прозорците светли завеси украсени с къдри; на дивана, поставете карирана каре, а за възглавници, обвържете декоративни калъфки за възглавници; Интериорът може да бъде допълнен с плетени кошници с капаци, в които да съхранявате различни дребни вещи или спално бельо.

Следвайки тези прости правила, можете лесно да създадете интериор в стил, който ви подхожда.