Как да се грижите за батериите на вашия лаптоп

Лаптоп батериите са едни от най-скъпите аксесоари. Имам няколко съвета за това как да се удължи живота на батерия за лаптоп на вашия, така че той да остане с вас по-дълго и по този начин, ще ви спести пари.

Как да се грижите за батерията на вашия лаптоп, за да не стане твърде късно. Ако се нуждаете от ремонт на лаптопи.

  1. Избягвайте пълното разреждане

За разлика от по-старите различни видове батерии, литиево-йонните батерии не се нуждаят от редовни изхвърляния, преди да бъдат заредени. Всъщност редовното изпускане на батериите ще увреди литиево-йонните батерии и намалява причина в качеството. Частично презареждане е по-добре, защото дава малък заряд и капацитет, които може да осигури известно време за цикъл. Предполага се, че ползваме от нивото на 10% до 20%.

  1. Калибриране

Обикновено ще забележите, че батерията не се зарежда до 100%. Това евентуално може да зарежда само до 80% до 99% от този калибър след спиране на зареждането. Това е индикация, която трябва да калибрира батерията и да спомогне за поддържането точността в габарити.

За да калибрирате батерия, просто енергията на батерията трябва да се прекъсне или да се остави в режим да спи. След това можете напълно да го зареждате до 100%. Това е препоръчително след последните 30 частични зареждания.

  1. Помислете за изваждане на батерията от лаптопа

Когато сте на A / C мощност за по-голямата част от времето, тогава да се мисли за премахване на батерията от лаптопа. Чрез изваждане на батерията се изпълнява единствено A / C мощност, можете да получите две предимства. Първо, вие ще запазите циклите на зареждане на батерията. Ако батерията не е поставена в лаптопа, ако не сте сигурни, тя не се зарежда (или продължителното зареждане) отнема цикъла на зареждане от батерията на лаптопа.

Второ, температура на батерията е по-ниска, тъй като получава по-малко топлина (топлината от лаптопа, а също и топлината, генерира заплащането на такси). Ниската температура намалят гореспоменатото стареене (или влошаване) на батерията, което го прави по-здравословно за батерията. Това е препоръчително от сервиз компютри и така батерията на лаптопа се зарежда до 40%, ако не искате да свалите от лаптопа и да съхранявате за дълго време.

Като най-използван метод в опита да удължите продължителността на живота е често да свържете лаптопа си към / C мощност A. Най-лесно това ще стане с адаптер за лаптоп и местата, на които винаги ще има електрически контакти на разположение. Тук може да разберете още за ремонт на телефони.

Съхранявате батерията в хладилника (не във фризера!). Това всъщност може да предпази батерията на лаптоп от източници на топлина. Винаги поставяйте в запечатани пластмасови пликове, за да предпазите от влагата. Не забравяйте да се оставите да се затопли до стайна температура, преди да използвате или да презареждате.