Как да си изберем дамски тениски

Дамски тениски те са част от гардероба на всяко момиче или млада жена. Някога дамската тениска принадлежала изключително на арсенала от бельо, но сега се използва широко и като предмет на горни дрехи.

История на тениските

Първите тениски се появиха, през четиридесетте години на миналия век, така този тип дрехи спечелиха най-голяма популярност до края на петдесетте години, благодарение на американския филм „Трамвай“ Желание „, чийто главен герой Марлон Брандо се появява в почти всеки кадър с такова облекло.

От десетилетия тениската е и остава един от най-популярните артикули в гардероба. Тениските са демократични, могат да се носят в ежедневието и на партита и коктейли и дори като блуза под строг бизнес костюм.

Този елемент от гардероба може да е много къс – до кръста, с дължина точно под талията или удължен – до средната линия на бедрото. По правило дамски тениски имат къси ръкави и са с деколте, но има модели с ръкави 3/4, както и тениски без ръкави.

Моделите дамски тениски са овално или триъгълно деколте.

Те се отличават в зависимост от вида на кройката. Някои от тях могат да бъдат плътно прилепнали и свободни. Шият се от трикотажни платове или смесени материали – памук с полиестер или еластан, вискоза с еластан, чист полиестер и др.

Цветовата схема на тази дреха е много разнообразна: блузите с къс ръкав могат да бъдат обикновени, в най-различни цветове или с щампа.

Тениските с апликации на гърдите са особено популярни днес

Това са различни видове, мотиви, снимки от филми, снимки на известни личности и дори снимки на притежателя на тениската.

Кой може да носи дамска тениска

Всяка жена може да носи тениска, но изборът на този елемент от гардероба зависи само от личния вкус и предпочитания. Разбира се, плътно прилепналите модели ще изглеждат най-добре на момичета със стройни фигури. Ако имате непропорционална фигура като Крушата, можете да носите и такива дрехи, избирайки подходяща долна дреха за нея. Не се препоръчва да носите тесни тениски за жени от типа на обърнат триъгълник. При тях раменете ще са доста по-изпъкнали и още по-масивни. Също така, не избирайте модел за пълни жени с фигура на Ябълка. При тях коремът и гънките отстрани и на гърба, стърчат през тениската, а това съвсем не изглеждат привлекателно. Ако имате такава фигура, по-добре предпочитайте с модели тениски flaro.bg, които успешно ще скрият определени недостатъци в силуета.

Тениската върви добре с всичко, което се носи в ежедневието – дънки, панталони, клинове, суитчъри, къси шорти и дори поли. Тениската по-често се отнася към спортния стил облекло, но това не пречи да се комбинира с класически панталон и дори в комплект с бизнес костюм.

Избирайки обувки, според тениска, добре е да заложите на прости обувки или сандали, маратонки или спортни чехли. С бизнес костюм, плоските обувки и балетните модели обувки изглеждат най-добре.