Как е целесъобразно да се изхвърлят боклуците

Всяка година в София и региона се строят десетки нови жилищни и нежилищни сгради и всяка строителна организация е наясно с проблема за износа на генерираните отпадъци. В края на краищата, строителните отпадъци се появяват на етапа на подготовка на площадката за строителство, когато старите сгради се разрушават и строителната площадка се почиства.

Почистване се налага, както при стандартно почистване на тавани и мазта, така и за цялостно почистване след ремонтни дейности.

Парчета от бетонни стени, счупени тухли, стари дограма и врати. Всичко това затрупва строителната площадка и изисква незабавно премахване. Останки от линолеум и керамични плочки, контейнери и кутийки от под бои и довършителни материали, ненужни парчета на цокли и тапети – това пречи на текущото изпълнение на работата.

Kamion.bg, предлага услуги за отстраняване и изхвърляне на отпадъци. Работниците ще изпълняват всички фази на работа: събиране, товарене, транспортиране до мястото на преработка или обезвреждане. Желаейки да спестят пари, някои организации предпочитат сами да събират и зареждат отпадъци в камиона за боклук. Нека се опитаме да разберем дали е изгодно да се отказват услугите на професионалисти, като им се възлага само преместването, както и събирането и зареждането на боклука.

Първо, когато натоварвате строителни отпадъци, имайте предвид, че такива отпадъци се разделят на две категории: рециклируеми и подходящи за рециклиране и по-нататъшна употреба.

Второ, има видове строителни отпадъци, които са опасни за хората, които трябва да бъдат внимателно и умело опаковани в специален контейнер.

Трето, специализираната компания КАМИОН.БГ разполага с модерни пневматични асансьори, повишаващи се от няколко килограма до няколко тона. С помощта на тази техника процесът на събиране е много по-бърз, тъй като асансьорът позволява да изчистите територията на боклука за един или два пъти, като събраните отпадъци се предават на боклука. Много по-лесно се зарежда с лопати, извършвани от товарачите на клиента.

Неправилното зареждане в самосвал, газела или контейнер може да доведе до необходимост от износ на два или повече полета. Опитните хамали на компанията ще опаковат отпадъците по такъв начин, така че тялото на камиона да се запълни до максимум и няма да има нужда от допълнителни разходи за износ, което би било оставено с по-малко чист пакет.

Строителните отпадъци са проблем както за строителните организации, така и за физическите лица. В края на краищата, всеки малък ремонт на апартаменти води до формирането на количеството боклук, тежащ десетки и стотици килограми.

Тъй като се забраняват строителните отпадъци да бъдат хвърляни в контейнери за боклук, стоящи на улицата, за да бъдат отведени на определени депа, са необходими услуги на специализирана фирма.

Понякога си струва да поръчаме услугите на екипи по събирането и изваждането на боклука от апартамента, или можем да се ограничим до поръчване на боклук?

Някои отпадъци могат да причинят щети. Такива могат да се случат, както по време изваждането от помещенията на вече завършения ремонт, така и след допълнителни разходи. Както бе споменато по-горе, неграмотното натоварване води до не е достатъчност в един курс.

Служителите на компанията предлагат да поемат тези грижи. С опит в товаренето и изваждането на боклука от апартамента, те компактно опаковат отпадъците за кратко време и изваждат, без да причиняват вреда. Опитните служители ще ви помогнат да поставите боклука в колата, така че да заема много по-малко място. Всичко това ще доведе до спестявания за вас.