Как се осъществява пренасяне на сейф

Сейфът стана абсолютно необходима вещ не само в банките. Сложно е да се представи управител на фирма, ежедневието без възможност да скрие старателно цените си документи на определено място. Съхраняването на конфиденциална информация се явява задължително условие за собственото си спокойствие. Този важен предмет, който е неразделна част от офисната мебел може да ви гарантира, че всички ваши данни ще бъдат надеждно защитени. Освен това, той осигурява не само надеждността на съхранение, но още и безопасността от повреда. Защото цялата информация – това е много мощно оръжие в умелите ръце.

Понякога възниква необходимост от преместване на този крупно габаритен и тежък предмет. Такива услуги могат да се наложат при глобалното преместване на офиса или дори, ако в кабинета на директора на фирмата е поръчан нов и по-надежден образец на сейфо – производството. Някой директори направо търсят фирма за изхвърляне на мебели и метални отпадъци когато заменят стария сейф с нов. В много от случайте ако се изхвърли до депо или до пункт за рециклиране, разходите са по-малко отколкото да се премести. Неговата подмяна е съпроводена с ред трудности, свързани с голямата тежина на дадения предмет. Простите усилия на хамалите премествайки такъв товар не се ограничава, освен това, голямото натоварване може да стане гарантирана причина за постъпване в болница. Ако вие държите съдържанието на вашия „тайник“ и неговия външен вид, да не попада в ръцете на случайни «хамали», ставащи такива само под шумоленето на банкнотите. Защото такава дейност включва в себе си цял ред задължителни изисквания за изпълнение. Тази дейност изисква някои умения и усилия.

Всеки такъв метален тайник притежава свой собствен персонален вид, вместимост и затова подхода към всеки случай трябва да бъде индивидуален. Транспортирането на дадения предмет е усложнява от неговото тегло, което предимно е около няколко стотин килограма и  прилагането на ръчен труд със специални фиксиращи колани, облекчава неговото повдигане и пренасяне. За сейфове с голяма маса се използват механизирани средства, а в някои случаи се  използват услугите на автокран.

Затова вместимостта на сейфовете е в геометрична форма. Повечето от тях са в правоъгълна форма, като масата им е равномерно съсредоточена по цялата му площ, особено за кубичните сейфове и то тежките. Основната сложност се заключва в акуратният демонтаж и отличната му фиксация. Малка грешка може да доведе не само до нарушение на цялостният интериор на помещението, но и сериозни изменения на външния му облик. Не е необходимо да се описват подробности за описания на това, което може да се случи при непрофесионалният подход,  но трябва да отбележим, че такова сложно мероприятие трябва да се повери само на фирма, която извършва хамалски услуги. За крупно габаритната офисна техника от такъв тип се подхожда само чрез кран — манипулатор и специализиран транспорт, имащ стационарно закрепване.

Понякога възникват специфични случаи, когато габаритите на такъв «тайник» не позволява да влезе даже през входния отвор. В този случаи се използва помощта на лебедка, чрез която се спуска право ремаркето на товарния автомобил. Съвременна практика на фирмите за хамалски услуги показва, че в ред случаи може да стане необходим демонтаж на прозоречната конструкция. Такива нюанси трябва задължително да се предвидят по отрано, защото оперативно да се реши този въпрос е сложно. Предварителния етап на подготовка включва в себе си монтаж на укрепване и фиксиращи елементи.

Необходимо е да се отчете, че акуратното изваждане на сейф от неговата ниша е доста сложно. Практически във всеки случаи предстои също и демонтаж на ред стоящите мебелни конструкции за предотвратяване на тяхната повреда. Задължително тежкия товар е нужно да се фиксира неподвижно на ремаркето. Само професионалния подход на работа може да обезпечи неговото съхранение. Неправилното му фиксиране може да повлече след себе си деформация на механизмите за застопоряване. Всеки сейф има свой «характер» и облик, и за всеки от тях е необходимо да се намери собствен «ключ» за разгадаването му.