Как трябва да бъдат подредени мебелите по фън-шуй

Ако се интересувате от това каква енергия циркулира в дома ви и искате там да цари атмосфера на спокойствие и хармония, помислете за начина по който сте декорирали и обзавели всяко едно помещение и дали това е най-удачният интериор за апартамента ви. Голяма част от хората се насочват не просто към интериорни дизанери, а към специалисти по фън – шуй, за да подредят мебелите в жилището им така че енергията в него да циркулира правилно.

Ако сте сигурни, че досегашният интериор ви е омръзнал и не искате да продължавате да живеете със старото обзавеждане, време е да се заемете с демонтаж на мебели и да обърнете внимание на ново и по-свежо обзавеждане за вашия дом. Предварително уговорете хора, които се  занимават с извозване на мебели и изхвърляне, така няма да губите време и в момента, в който новото ви обзавеждане пристигне, ще бъдете напълно готови.

Как да разположим мебелите в спалнята според законите на фън-шуй?

Най-доброто място на леглото е срещу стена, на която няма врата. Ако старото ви легло е на подобно място, можете да се заемете с изнасяне на мебели и изхвърляне и да преобразувате напълно спалнята си. Още един съвет – не поставяйте огледало непосредствено пред леглото. Това пречи на отношенията ви с партньора, защото напомня присъствието на трети човек. За хола препоръките са свързани с това да поставите ниска маса в центъра на стаята, а около нея да разположите фотьойли и диван. По този начин позволявате на енергията да се движи в кръг. Още сега можете да се наемете хора, които да се заемат с демонтаж на мебели и да обновите енергията в целия си апартамент.

Препоръките на фън шуй специалистите са да изхвърлите старите вещи и масивни мебели и да се осводите от всичко излишно в дома си. Така отваряте път на новото, внасяте светлина и нова енергия в дома и съвсем скоро в самия ви живот ще навлезе нещо ново, различно и хубаво. Промените и изчистването от негативната енергия може и трябва да стане с отстраняване на старото и осигуряване на колкото се може повече простраство в жилището. Така дома диша по нов начин, а вие се чувствате по-свободни, отворени за нови събития и преживявания в живота си. На база на китайската философия за подреждане и декориране на дома фън-шуй, можете да създадете един напълно различен интериор, който да съответства на вашия вътрешен свят и да ви прави щастливи