Какви слънчеви очила са модерни през 2020 година

Как да останете в модната тенденция и това лято? Следвайте основните препоръки за избор на слънчеви очила! Ето и какво съветват дизайнерите през 2020 г.

Размерът има значение

Тенденция за слънчеви очила набира скорост – хиперразмерът е на мода, тоест модели, които скриват половината лице. Формата на рамката може да е всякаква. Изборът се прави точно, според размера. Очилата с хиперразмер позволяват да създадете ярък и запомнящ се образ. Големите рамки отварят големи възможности за стилистите да експериментират с декора.

Обърнете внимание на практичната страна

Очилата позволяват да скриете умората на кожата, дребните дефекти и малките бръчки.

Подхождайте внимателно към подбора и не гонете тенденцията, ако големите форми развалят цялостното изображение. Наред с това сезонът 2020 не се ограничава само до тях.

Не забравяйте, че хиперразмерът, въпреки че приема голям размер, не изключва удобното носене. Ако очилата се подхлъзнат по носа или паднат, веднага щом се наведете, е по-добре да се откажете такава рамка.

Моделите с хиперразмер изглеждат масивни, но не създават дискомфорт

Котешки стил

Елегантните и в същото време игриви очила с форма на котешки очи не само ще украсят всеки външен вид, но и ще помогнат на притежателката си да остане в модната тенденция. През лятото на 2020 г. такива рамки ще са в списъка на модните аксесоари. Те ще останат актуални и в следващите няколко години.

Очилата в стила на котешко око са разнообразни, както по отношение на геометрия, така и по цвят. Всички те, имат едно общо нещо – заострени и повдигнати горни ъгли. Поради променливостта на формите, може да изберете котешко око за почти всяка форма лице.

Наред с това са удобни, защото слънчеви очила с форма на „котешко око“ лесно се комбинира, както с бизнес, така и с ежедневен стил. Всичко това, позволява да комбинирате аксесоара с всяко облекло.

Поради променливостта на формите, котешкото око е подходящо за почти всички.

Стилистите отбелязват, че момичетата с лице във формата на сърце трябва да внимават с избора на очила котешко око. Останалите имат свободата да експериментират.

Грънч стил при слънчевите очила

Не по-малко важна тенденция за дамските очила през 2020 г. е кръглата форма. Тук се отнасят, както малките и спретнати рамки в стила на Хари Потър или Джон Ленън, така и моделите от хиперразмер.

Тази форма има само един минус – кръглите очила не са подходящи за всички.

Благодарение на разнообразния декор и богат избор от цветове за очила, моделите лесно могат да се комбинират с различни стилове облекло.

Авиатор очила

Не тенденция, а класика са очилата авиатори. За да поддържат аксесоара „свеж“, дизайнерите експериментират с познати решения. Например, тази година за привържениците на тези модели се предлагат ярки цветни лещи. Те са особено популярни.

Подобно на котешкото око, авиаторите са универсални и прилягат на почти всяко лице. С повишено внимание, тази рамка трябва да бъде избрана само от пухкавите момичета. Именно за тях, стилистите предлагат друго оптималното решение – заострени модели на слънчеви очила авиатори.

Стил 90-те

Модата, както знаете, обикаля в кръгове, така хитът на 90-те се връща към тенденциите и днес. На мода за лято 2020 г. са слънчеви очила с тесни рамки, изработени от пластмаса. Такива очила могат да бъдат с всякаква форма, било то котешко око с повдигнати ъгли, овални или квадратни лещи. Същото се отнася и за цветовата схема. Разрешени са както черни лещи, така и ярки цветове. Аксесоарите с леопардов печат, допълнени от розови или сини лещи, заслужават специално внимание.

Тази година моделите се състезава с хипер размери модели и на заден план остават моделите, прикриващи малка част от лицето.

Завръщане в бъдещето

Една от най-модерните рамки за пролет-лято 2020 са окулярите във футуристичен стил. Въпреки тенденцията за футуризъм, както веднъж прогнозира Робърт Земекис във филма „Назад към бъдещето“, дизайнерите заложиха още в средата на 2010 г., на подобни очила. Днес те, отново се завръщат в ежедневието.

Опростени форми, необичайни цветови решения, максимална креативност и оригиналност. Всичко това, позволява да се разграничите от околната среда. Лесно може да комбинирате слънчеви очила с останалия тоалет или аксесоар. Ако нямате смелост да експериментирате, обърнете внимание на бъдещите рамки.