Какво е изтупване с Рейнбоу и как да премахнем петна от килим

Какво е изтупване с Рейнбоу

Един нов уред, специална машина, която спомага дейността по почистване се нарича Рейнбоу и днес хората все по масово я използват за хигиенизиране на домове, офиси и всякакви помещения.

На какъв принцип работи Рейнбоуа и как може и вие да имате чистота в дома накратко ще разгледаме в идните редове.

Рейнбол е най-модерна и съвременна техника или последната крачка в еволюцията на почистващите машини в домашни условия. Принципа й на действие се основава върху стратегия, че намокрената повърхност не позволява на прахта да лети, а това улеснява събирането му. Рейнбол машината има професионална филтрираща система, която се базира на вода и по най-ефективен начин премахва мръсотията от пода.

Методите на действие при Рейнбоу почистването са два и се основават на обезпрашаване и изпиране.

В най-общи линии след пране от третираната повърхност се издърпва разнесената субстанция с помощта на подходящата машина, това премахва стария метод от подсушаване с кърпа и той става неефективен и безсмислен.

Самото изтупване на Рейнбоу техниката става, чрез специална приставка от електрическа тупалка. Тупалката работи на принципа на вибрационен метод и е с високооборотен вал, състоящ се от четка. Тя допринася за разресване на влакната върху килим или мокет, или друга мека подова настилка.

При използване на Рейнбоу машината върху матраци, дюшеци, спални и холни гарнитури, високооборотната четка и вибрацията на тупалката създават едновременен ефект като тупане, а това кара всяка прашинка да излезе на повърхността и да бъде всмукана от Рейнбоуа. Най-силен ефект на тупане има меката повърхност, която е поддържана правилно, не е навлажнена и лекотата по почистването й е 100% гарантирана.

Тупане с Рейнбоу е ефективно на дълбочина от 5 до 10 см, според консистенцията или пълнежа на почистваната мебел.

Днес с машини Рейнбоу работи всяка професионална фирма по почистване на апартаменти и всеки дом може да опита услугите по почистване, изтупване, изпиране с тях. Не е нужно да хабите маса средства за закупуване на тази съвременна технология, защото само парите няма да са достатъчни, а всяка седмица ще е нужно да отделяте време, в което да го ползвате. Повикайте фирма по почистване и безупречния вид на дома ви ще е реалност.

Как да премахнем петна от килим, спалня, матрак, холна гарнитура

С годините новите мебели се захабяват и застаряват. Дали петна от шоколадовите ръчички на детето, дали разлят сок, дали натрупани топки козина от домашния любимец или калните му лапи са оставили трайни следи по дивана, килима, матрака. Всичко това не ви дава мира и сядайки или лягайки вечер все се сещате как е било преди няколко години и как е сега.

И все пак има начини, методи и техники, които могат да ви помогнат да се преборите с упоритите петна и да възстановите чистия вид, естествените цветове и красотата на всяка мека настилка в дома.

И сега ще побързате да научите какво е това вълшебство, което работи така ефективно и за домакинята.

Не е средство, нито магически трик има само няколко варианта, а вие просто трябва да се спрете на един от тях.

Вече може би сте чували за най-модерните съвременни машини наречени Рейнбоу. Те работят на принципа изпиране и изсмукване, както известно количество вода, препарат и с помощта на вибрация ги вкарват в дълбочината на тъканта. Без значение дали става дума за матрак, спалня, холна гарнитура, килим или други подови меки настилки.

Следващия вариант е свързан с ръчно изпиране. За него ще са ви нужни силни препарати за чистене, но и имате много по-големи шансове за видими положителни резултати. За ръчното изпиране на различните типове петна може да имате по-голям шанс, но и гарант за задържане по-дълго на влагата в материите по дълбочината им. При ръчното изпиране се третира всеки сантиметър, а така шанса ефекта от премахване на петното да е по-голям е по-реален.

И разбира се най-положителни резултати ще имате при двустранно изтупване и изпиране на повърхността.

За ръчно изпиране ще са ви нужни и време, сили и търпение, а не всеки и не винаги разполага с тях. Препоръчително е при упорити и трайни замърсявания да потърсите компетентно мнение от специалисти. Фирма за почистване би свършила чудесна работа за един миг и докато се опомните в дома ви отново ще искри чистота на фона на ароматна терапия.