Какво казва за нас бъркотията в къщата

Когато отидете у приятели, кое е първото нещо, на което обръщате внимание? Някой веднага отива в кухнята да пият чай, някой разглеждат интериора, изучават книги и награди, а някой напълно пренебрегват ситуацията и отделят време само да си побъбрят. И това е правилният подход.

Поставяме психологическа диагноза: какво казва за нас бъркотията в къщата?

  1. Планини мръсни съдове

Ако това не е първият път, когато сте виждали кухня, обсипана с мръсни чинии и тигани, всичко наоколо е наситено с мазнини, няма нито една чиста чаша – най-вероятно хазяинът не е свикнал да се ръководи от принципите „трябва” и „трябва”. Такива хора поставят собствените си удоволствия на преден план. Те се опитват да живеят в настоящия момент и да не се притесняват от дреболии. Мотото им е: „Няма нищо по-важно от моите желания!“ Друг вариант е човек да преминава, през труден жизнен период: стрес, нерви, загуба на стабилност, голям брой задължения. Може би, той е на една крачка от депресията, така че няма сили да се занимава със съдовете.

 

  1. Общото струпване на нещата

Складирането на ненужни неща в помещения или на балкона, нежеланието да се отървете от стари дрехи, счупени уреди, износени мебели излъчват страх да не останете без поминък, желание да се защитите, да създадете илюзията за стабилност. Собствениците на такъв апартамент са тревожни хора, склонни да се привързват към миналото. Такива, може би са преживели времената на криза и тотален дефицит. След като вече са преживели куп неволи – не са могли да си купят храна, дрехи, сега им е трудно да се отърват от натрупването. Бъдете внимателни, ако трябва – предложете услугите на Али Барут.

 

  1. Бъркотията в коридора

Случвало ли ви се е да отидете на гости и да не може да влезете в хола. Близо до вратата е хаос. Всичко е натъпкано с чанти, кутии, чанти, обувки са навсякъде, а самият апартамент е чист и удобен. За какво говори това? Показва, че собствениците не са твърде доволни от непознати. Те се чувстват неудобно в голяма компания, не обичат шумни партита, неканени гости, поради което несъзнателно се изолират от външния свят. Понякога причината за натрупването на неща на входната врата е хронична умора. Човек се прибира от работа, сваля сакото си, натоварва се с тревоги и сяда да си почине, няма време да възстанови реда.

  1. Хаос на бюрото

Колкото повече боклук има на работния плот, толкова по-голяма е вероятността човек да търпи и не може да се насили да прави полезни неща. Често такава диагноза засяга творческите личности, които работят по вдъхновение, а не по график. От друга страна, прекомерната чистота и ред, когато нещата са подредени в цвят, форма и азбука са сигнал за предупреждение. Феноменалната чистота преследва тревожните хора, които често страдат от обсесивно-компулсивно или епилептично разстройство. Бъдете внимателни! Ако човек многократно се е оплаквал от манията си за чистота и навика да контролира всичко, може би трябва да бъде насочен за диагностика до лекар.

Ако вие или ваш познат се нуждаете от Извозване на стари гуми от адрес, то последвайте линка.