Какво не знаем за дезинфекцията и кога трябва да потърсим kostovi.bg

Дезинфекция  е набор от процедури, по време на които се въвеждат методи за унищожаването на вещества, опасни за хората. Такива са летливи пари и трупни течности, както и вредни бактерии, микроби, които се образуват в резултат на дълъг престой на тежко болно или гниещо тяло в стая.

Цени за дезинфекция

Цени за почистване на апартамент и дезинфекция може да научите от тук

Този етап на почистване с свързан с използването на средства. Той е сложен и усърден процес, невъзможен за осъществяване без специализирано обучение и професионално оборудване. Следователно цените за дезинфекция зависят единствено от площта на апартамента и необходимата работа.

Дезинфекцията на помещенията е необходима, за да се премахнат всички възможни патогени на инфекциозни заболявания и токсини, останали от пациентите. Дезинфекцията на апартамент е особено необходима, ако трупът е лежал повече от два дни, тъй като за толкова дълъг период, според NAVS (Независимата асоциация на санитарните лекари), се отделя количество вредни вещества, опасни за хората.

Друг важен аспект на безопасността в дома е борбата с вредителите – процесът на елиминиране на вредни за здравето насекоми.

Как да поръчате дезинфекция от kostovi.bg?

Под термина „дезинфекция“ се разбира поръчка на почистваща услуга – дезинфекция на дома. Когато правите поръчка, специалист ще ви разкаже подробно за целта на дезинфекцията, методите и ще даде кратки инструкции.

По време на дезинфекцията след смъртта се използват мощни химикали, които унищожават бактериите, които превръщат органичните тъкани в опасни съединения, както и токсични вещества, образувани по време на разлагането. Най-често те се наричат дезинфектанти или дезинфектанти.

Методи за дезинфекция на практика:

механичен

физически

химически

Механичната дезинфекция на помещенията с дезинфектанти се състои в мокро почистване на апартамента, измиване на спално бельо и дрехи, измиване на повърхности. Включително, когато извършвате механично почистване, дезинфектантите дезинфекцират околния въздух и вода.

Дезинфекция

По време процеса на почистване на апартамента, след починал, чрез физически метод, дезинфектантите се използват в процеса на кипене на съдове, спално бельо, дрехи, играчки и други предмети, с които починалият е имал контакт до смъртта или е бил замърсен с токсични вещества след смъртта си.

Химическата дезинфекция  се състои в това, че по време на процеса на почистване дезинфектантите са химически препарати, които унищожават огнищата на инфекциозни заболявания и бактерии.

Дезинфекция и почистване

Всички дезинфектанти се използват за почистване на повърхности в апартаменти, болници (подове, стени и др.). Външни повърхности на електроника, оборудване, мебели. Купето, в което е пребивавал пациентът или тялото, се избърсва с парцал, напоен с разтвор на дезинфекциращ препарат. Също се напоява и напръсква.

Цялото възможно санитарно оборудване (вани, мивки и др.) се измива с разтвор на продукти, използват се четки. В края на дезинфекцията всички водопроводни канали се измиват с обикновена вода.

Гумени рогозки се търкат или потапят в дезинфекционен разтвор; След дезинфекция трябва да се измият с течаща чиста вода. Предметите, използвани за грижа за починалия, също трябва да бъдат потопени в дезинфекционен разтвор или избърсани с кърпа, напоена в него. Когато дезинфекцията приключи, те трябва да бъдат изплакнати обилно с течаща вода за най-малко 5 минути.

Домашната дезинфекция или направете сами

Тъй като всички тези процеси са изключително отнемащи време и опасни, по-добре е да не ги вършите сами. По-добре е да не поемаме рискове, а да поверите цялата процедура по дезинфекция на специалисти, които ще извършат цялата необходима работа по почистването на помещенията качествено и евтино в рамките на предписаното време.

Условия за дезинфекция:

Всички функции и условия за дезинфекция ще бъдат добре представени от екипите на Сдружение Костови.