Какво представлява цялостната грижа за кожата

С възрастта кожата претърпява аномалиите на времето. Всяко недоспиване, всяка чашка алкохол или цигара, оказват влияние. Наред с тях са милиони външни фактори, които по едно или друго стечение на обстоятелствата рушат ежедневно кожата ни.

Ето, защо е така важно да се погрижим за нея, преди да е станало твърде късно. Предлагаме ви 3 неща, на които да обърнете внимание в цялостната грижа за кожата:

Систематична процедура изстъргване и пилинг

Едни клетки умират и образуват люспести петна по кожата. За да се избегне това, редовно (веднъж или два пъти седмично в зависимост от типа кожа), трябва да се направи скраб. Например, разбъркайте леко масло от макадамия и горчиви бадеми, добавете ситно смляна морска сол и приложете на влажна кожа. Масажирайте, изплакнете остатъците с топла вода, избършете кожата. През зимния сезон е много добро за лицето глутаминова и янтарна киселина, която се счита за козметика иновация за лице и тяло.

Маски за лице – панацея за стареене

Цялостната грижа за кожата трябва да включва и подхранваща козметика.

Подхранването на кожата на лицето и тялото е вашата пряка отговорност. Направете маска веднага след пилинг или скраб – този път порите са отворени и полезните вещества се ползват и за други цели. През лятото и есента са страхотни витамин въз основа на някои плодове, като ягоди, банани, киви, праскова, кайсия.

Зимата и пролетта от значение са вани с прясно мляко и маска с кисело мляко. Ако сте привърженик на ежедневната грижа за красотата и имате професионален подход към предотвратяването на стареенето, използвайте лекарства, като част от тях огромен брой полезни за здравето и красотата на кожата са някои естествени вещества. С натурална козметика ще направите кожата си свежа и здрава.

Пийте витамини и антиоксиданти

Всичко показва токсини, токсини, свободните радикали. Всички тях трябва да изхвърляте системно. Можете да вземете янтарна киселина, витамини B, A, C, P, лен или зехтин. Ако не знаете как да пиете масло, опитайте се да си купите специални хапчета в тази гамата. Само не забравяйте, че таблетки и капсули могат да се пият в много кратки курсове, тъй като те дават по-голямо натоварване на черния дроб и бъбреците. И бъдете сигурни, какво точно понася на организма ви. Винаги се консултирайте с вашия лекар. Запишете час за масаж.