Климатици – нещата, които не знаете

Съществуват много неща около съвременните климатици, за които може би не сте знаели. Има правила около тяхната поддръжка, както и други неща, които трябва да се вземат предвид, когато обмисляте покупка или ремонт на стария климатик.

Ето една част от тях, които вероятно не сте знаели. Те ще са практични, когато се колебаете какво да изберете или как да вземете правилното решение.

Важно е добре да изолирате своя дом

Ако къщата ви е лошо изолирана, това е удар в сметките за ток. Аналогично, климатикът канални климатици daikin fdxs50f9rxs50l ще повиши разходи за охлаждане или отопление, когато е и по-стар модел. Ако обърнете внимание на тези въпроси, това може да означава, че старата ви система ще разполага с достатъчно мощност на охлаждане, за да продължат да върши работа за още няколко години. Освен това, добре изолираната вкъщи може да ви позволи да си купите по-малка система, което автоматично свежда до по-ниски първоначални разходи и намалява текущите сметки за енергия.

С програмируем термостат.

Използвайте го, за да настроите на желаната температура в определени часове на деня. Ако къщата е празна, програмата ще има целева температура много по-висока. Може да настроите програмата на климатика, така че да се включи един час преди да се приберете у дома. Като знаете как да изберете климатик, по този начин ще спестите пари и ще балансирате комфорт с икономии на енергия / разходи.

График и редовна поддръжка.

С квалифицирани техници, които следват подробен списък ще имате добре поддържани климатични системи. Те проверяват филтри, правят промени и инспектират бобини, компресори, кондензатори и хладилен агент. Без годишна поддръжка, на A / C се губят до 5% от ефективността всяка година. Важна е и TLC поддръжката, която прави супер лесно и рентабилно климатичното тяло, а така то се представя добре.