Кой матрак е по-подходящ за мен – защо да изберем матраци с мемори пяна

Това е сложен въпрос, но, следните предложения могат да ви помогнат: Ако спите на легло с по-меко усещане на матрак може ви се стори по-подходящ. Тогава е добре да си потърсите легло с матрак гарнирани с латекс или мемори пяна. Болките в ставите могат да намалеят, ако страдащите намерят матрак с пяна с памет. Мемори пяната поема формата на тялото и предлага променлива подкрепа. Мемори пяната стимулира кръвообращението и може, следователно, да се чувстват малко по-топло по кожата, отколкото други пълнежи.

Латексът например също дава по-меко усещане. Когато има осезаема разлика в размера и теглото на партньори, пружинирането може да бъде добър избор. Има много топ извори в средните нива на матрака, които дават възможност на всеки партньор индивидуална подкрепа. Удобството от тези матраци също има за цел да се справи при партньори с различна тежест.

Историята на Мемори пяна започва през 1970 г., когато НАСА произвежда пяна за космическа програма. Въпреки това, домашните потребители не получават предимство на този продукт до 1990-те. За щастие, ползите от Мемори пяна са забелязани от света на медицината. Те открили, че меморито реагира добре на температура и също работи добре под напрежение. Добър пример за това са съвременните матраци.

Тъй като все повече лекари започват да се запознават с ползите, започва и да се препоръча пяна с памет на пациенти, страдащи от различни проблеми със стави, гръбначен стълб, кръст и кости.

Разбира се, има пълна гама пяна с памет в различни продукти на пазара. Някои производители на матраци и възглавници са прекарали много време и пари, за да се разработят гама от продукти с високо качество, които съчетават своите най-големи знаменитости. Това обикновено е под формата на слой от пяна с памет монтирана в самата система.

Защо да изберете мемори пяна? Тя е мека и лесно се оформя към контурите на тялото. Матраците с мемори, предоставят подкрепа за цялото тяло. Тя също имат усещане за топлина, което помага за създаване, уют, които също е толкова важен за по-добър нощен сън.