Кухня в стил Лофт

През 40-те години на 20 век в Ню Йорк възниква нов стил в дизайна на интериора в жилищните помещения. Появата му се дължи на факта, че новата вълна от интелектуална бохемия: художници, писатели, журналисти – започна да наема помещенията на бивши фабрики и заводи.

Помещенията се ползват за оборудване на работилници, офиси и апартаменти. Основната идея на този стил е обширно свободно пространство и максимално въображение. Комбинацията от несъчетаем (апартамент в бившите фабрични помещения, комбинация от винтидж и модерни елементи) е основата на стила на всяко таванско помещение.

Основните принципи за създаване на интериор в стил лофт:

Отворен план на пода без прегради.

Комбинацията от старо и модерно (в материали, дизайнерски елементи).

Контраст на текстурите. Именно в кухнята в стила на таванското помещение комбинацията от тухлена стена и лъскави повърхности на съвременни домакински уреди, стомана и дърво ще бъде най-подходяща.

Тръбите, контактите и комуникациите не се крият – те създават допълнително облекчение на пространството.

Бетонните или тухлени стени често не се обработват или не са напълно обработени – те са боядисани с най-простата боя.

Мебелите и домакинските уреди в кухнята в този стил играят една от най-важните роли. Това са стени и таван, които са само рамка за рамкиране. В кухнята стил лофт са подходящи големи домакински уреди в стила на ресторантите кухни.

В мебелите комбинациите от дърво и стомана се настаняват успешно. Също така, в такава кухня би било подходяща стъклена маса за хранене в комбинация с мебели, изработени от дърво и пластмаса.

Основният принцип при създаването на стил Лофт, в таванско помещение е да подчертаете свободното пространство и да вдъхнете в него личност. Това е мястото, където фантазията наистина може да излети. Така с планирано Извозване на мебели, може да изберете наистина подходящ вариант за създаване на всеки интериор.