Мебели втора употреба с френска визия и парижки дух

Обичате ли френския интериор, Париж и идеята за всичко от буржоазията? В случай, че отговорите с „“да“, то Добре дошли сте на това място!

Между реставрацията на старото и покупката на ново изберете първото. Лесно може да купите и готова класика – мебели втора употреба.

Ако успеете да намерите антични мебели, които потенциално да бъдат реставрирани, използвайте тази възможност ще си струва същата сума, също като закупуването на нов артикул. Разгледайте предложенията на бранда AntiqueBoutique.bg и сами ще се уверите в качеството и многообразието на стилове. Ето, как да стане това:

Тапицерията с интересен скъп плат и полиране на дърво вършат чудеса, а един стар стол в новия си живот може да се превърне в централен обект на вашия нов френски интериор.

Чувствайте се свободни да смесвате стилове

Парижките апартаменти изглеждат необикновени поради факта, че не са обвързани с един стил и хармонично съжителстват заедно. Помислете  само, какъв стил на интериора е най-близо до вас и какво харесвате не по-малко. Скандинавският стил и бохо, класически интериор с модерни елементи, минимализъм с кънтри нотки – тайната на французите е в комбинация и правилните пропорции.

Поставете светъл фотьойл в бял скандинавски интериор, закачете експресионистични репродукции, подредете стари книги върху шкаф от сурово дърво.

Усещате ли, колко стилен и нестандартен е станал вашият интериор?

Спрете се на централната част на стаята

Изградете композиция около нея. Проучете интериорните списания и се спрете на едно нещо, което ви харесва толкова много, че не може да си го избиете от главата. Накарайте това нещо да намери централната част във вашата композиция. Дори не е нужно буквално да го поставяте в центъра. Вземете предмети, според своя вкус, въз основа на композиционното правило, дадено от централния обект. И няма да сгрешите!

Не пренебрегвайте износените мебели – изберете мебели втора употреба

В апартаментите на парижаните цари спокойна атмосфера, за разлика от това, което обикновено виждаме в списанията за интериор. Разликата е, че французите не пренебрегват драскотините и недостатъците на дървените мебели. Несъвършенствата са уникални. Те съдържат нещо много лично и ценно.

Одраскванията по бюфета на баба, останали от предреволюционните времена, дървената маса от мебели втора употреба показват, че с тях е свързана някаква история. Не сте купили нова, а сте оставили тези, така че стаята става по-топла с тези мебели. Ето, защо, вместо да изхвърляте люлеещия се стол на дядо си, помислете как бихте могли да го трансформирате.