Мебели за градината и предмети от пластмаса

Всички мебели от пластмаса за градината може да се разделят на две групи: обединени групи и мебели за релаксации.

1. За обяд на поляната, пикник. В тази група влиза маса и столове (даже табуретки). Много често обединените групи за градина се продават в комплект, но може да се купят и по-отделно предмети в нужното количество.

Маси. Вариантите са много: кръгли и правоъгълни, с четири крачета и една опора, с напълно пластмасова или метална рамка, за много хора, както и за един човек. Но, практически никога не се срещат пластмасови маси, който могат да са мултифункционални. Затова е най-добре да купите маса «много функционална», ако на вас често ви идват гости.

Столове. Столовете са с подлакътници и без тях, на метални или пластмасови крачета. При избор на модел помислете, за надеждност на конструкцията и ширината на седалката: дали освен вас, всички гости и стопани ще ползват  удобно тези столове?

2. За релаксация. Това е втората група за градинска мебел от пластмаса: кресла, дивани, шезлонги за отдих на свеж въздух. Благодарение на усилията на дизайнерите и конструкторите на пластмасови мебели, вашата градина ще стане по-удобна и ергономична, отколкото ако е обзаведена с плетена или дървена мебел.

Кресла и дивани. Препоръчително е, да са с дълбоки седалки, подлакътници, висока облегалка за гърба и по нищо да не се отличават от мебелите за вътрешен интериор. Възглавничките за сядане (ако сте предвидили такива) лесно да могат да се махат от седалката в случаи на дъжд. А, тапицерията за тях може да се ушие от особен текстил, който да не изгаря на слънце.

Шезлонг. Са създадени предимно за отдих около басейна. Не нужно веднага да си представяте в своето въображение унилите модели от обществените плажове — надраскани и покрити с прах. Имайте предвид, че градинските шезлонги от качествена и скъпа пластмаса, дори след 10 години ще бъдат като нови.