Мебелите се наследяват – антики и стари неща

Интериорните предмети и мебелите често остават в апартамента, след като се продават или се наследяват. По правило старите шкафове, скринове, столове и др. са проблем за новите собственици. Затова такива, често звънят в smetishte.com за тяхното отстраняване и своевременно извозване на сметища.

Състоянието на порутени мебели често оставя много да се желае, но това не е единственият недостатък. Не забравяйте за модерните и интериорни дизайни. Старата маса няма точно да се побере в стаята, където дизайнерът се е опитал да въплъти модернистичния стил или минимализма.

Разбира се, някои мебели остават в продължение на десетилетия в апартамент или къща, заради приятни спомени. Рано или късно, обаче ще настане време да се ремонтират. В тази повратна точка възниква въпросът, какво да правим със старите мебели в апартамента. Първото изречение обикновено се свързва с неговото разпореждане. Трябва да признаем, че в повечето случаи това е най-оптималното и правилно решение. Но тук може да си спомните историите от книги или филми, когато сред различните боклуци имаше перли от антики с уникална история.

Много често може да намерите обяви за продажба на старинни часовници, свещници, настолни лампи и други продукти. Въпреки това, части от мебели с дълга история са много по-рядко срещани. Това се дължи на тежкото им износване или повреда. Дървесината и шперплатът не са най-трайните материали, така че намирането на перфектно запазен екземпляр е доста трудно. Понякога дори случайно може да намерите наистина антични мебели, отдавна забравени на балкона, в складовото помещение или гараж.

Какви мебели се считат за антични

Почитателите и колекционери на антики без затруднения, дори и при повърхностен изпит определят ценни предмети. За повечето хора античните мебели често са на равни начала със старите боклуци. Но притежавайки дори основни умения, е възможно не само да се запази античен предмет, но и да се продаде на заинтересувано лице.

Първо, нека погледнем как да идентифицираме антични мебели. Основните характеристики включват:

напреднала възраст – обикновено повече от 100 години;

ръчно производство на всички елементи на мебели;

монтаж без използване на винтове, болтове и други съвременни скрепителни елементи;

уникалността на нещо се определя от броя на издадените копия;

историческа стойност, съотношението на мебелите към всички исторически събития;

материалите, от които се изработват мебелите, по-специално дръжки, брави и други принадлежности.

Опитните специалисти използват съвременни устройства, за да определят автентичността и да анализират материалите. Те знаят много начини за определяне на възрастта на антикварните мебели, и на тази основа се прави заключението, че стойността на всеки елемент. Разбира се, най-лесният начин за определяне на възрастта и съответно стойността на мебелите е датата на производство и подписът на автора. През годините тази информация може да бъде безвъзвратно загубена, така че в такива случаи не могат да се правят съвременни методи за оценка.

Значително по-често антични мебели, които са на повече от 100 години, се срещат от 15–50-те години на съветската епоха. Такива предмети са от интерес и за ценителите. Почистването на апартамента може да завърши с намирането на редки антични мебели, за които колекционерите са готови да платят голяма сума, ако имате късмет.

Всичко това може да е и част от вашето голямо почистване, затова е важно да знаете за фирма по почистване на мазета и тавани в София 0888 88 32 42.