На почивка в Созопол

02345Созопол, е една от най-посещаваните дестинации през лятото. Хиляди туристи бива привлечени от красотата на града, изключителната му история и прекрасните условия за морски туризъм, с които разполага града.

Курортът, е разделен на две части – стара и нова. В новата част са изградени десетки хотели, ресторанти, заведения и още много други развлекателни места, където ще може да се насладите на невероятната гледка, която предлага града. По-голяма част от плажовете се намират в новата част на града, докато в старата има само един. Най-големият плаж, е Харманите. Той се намира в новата част на града и на него постоянно има хора. И през деня и през нощта Харманите, е едно от най-посещаваните места в града. Денем хиляди хора почиват под ярките лъчи на слънцето, а през нощта се отдават на луди купони до зори в дискотеките и нощните заведения, които са изградени на плажа.

02345В Стария град се намират повечето забележителности на града. Там се съхраняват някои от най-големите културно-исторически находки, които са били открити в Созопол и околията. Старинната част на града, е обявена за архитектурно-археологичен резерват. Тя обхваща около 180 сгради, които са построени според автентичната за 18-19 век възрожденска архитектура. Типичните къщи по черноморието през 18-19 век са били на два етажа, като първия бива построен от дърво, а втория от бетон. Освен тях в старата част на града се намират и някои от средновековните крепости и крепостни стени, които също представляват голяма атракция за туристите. В центъра на града в църквата „Св.Св.Кирил и Методий” пък се съхраняват мощите на „Св.Андрей” и „Св.Йоан Предчета”, като до тях, е изложено и парче от Светия кръст.

chaise and horseОсвен с изключителните си забележителности, Созопол предлага още много възможности за забавление. Например може да направите панорамна обиколка на града с файтон в компанията на любимия си човек или пък да посетите някой от островите на Созопол с корабче. Ако пък сте запален риболовец може да се отдадете на любимото си занимание, като посетите пристанището, което се намира в старата част на града.

Така, че ако се чудите къде да прекарате почивката си през лятото, то Созопол, е една изключително атрактивна дестинация, която ще остави трайни спомени в съзнанието Ви за цял живот.