Направете кухнята си яка

Внимателно създадохте интериора на собствената си кухня, но в крайна сметка разбирате, че нещо липсва? Може би това се дължи на недостатъчно или неправилно подбрано осветление.

В крайна сметка, често се оказва, че точното осветление може да помогне за интериора. То ще допринесе, това той да бе завършен и домашен, както и да увеличи визуално пространството. Повече идеи на адреса на хамал.бг: https://xn--80aa7ac7b.bg/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8.

Обикновено кухненското осветление е разделено на три основни области: надземно кухненско осветление, осветление над масата за хранене и осветление на работната зона.

Работната зона на всяка кухня обикновено е готварската маса, както и мивка и печка. Задачата е да се увеличи максимално яркостта на тази зона, така че да е максимално удобна. Например, за осветяване на плотове и мивки, идеални са лампи, които се поставят под висящите шкафове, или прожектори, монтирани в мебелите.

Съвременните производители на кухни, на едро и дребно, включват този тип осветление в стандартните си проекти. Осветлението над печката е решено от производителите на кухни с качулки, тъй като почти всички модели имат вградени източници на светлина.

Що се отнася до надземното осветление, то традиционно се използва за осигуряване на общо ниво на осветеност и затова често се нарича общо. Струва си да изберете опции с доста ярка, но в същото време мека светлина, която би била разпределена в цялата кухня.

Масата за хранене може да бъде подчертана с няколко опции. Ако не прилепя към стената, тогава за осветление може да използвате висулки лампи с регулируема височина, която ще бъде прикрепена към тавана. Над масата за хранене може също да инсталирате няколко малки лампи с дълги основи. Маса, съседна на стената, също ще е стои добре ако е осветена от няколко брада или подова лампа.

За да планирате проектирането на всичко това, помислете за разчистването с хамал.bg.