Плосък покрив

Плоските покриви

Покривите, които имат малък или почти никакъв наклон се наричат плоски. Тези покриви са силно разпространени у нас, особено в панелните блокове, които са строени преди 30-40 години. Плоските покриви се разделят на два вида: топли и студени. Те се различават по начина, по който са изградени. Топлият покрив, е направен от една бетонова плоча, докато за студения са необходими две плочи. В днешния материал ще Ви споделим за всичко най-интересно, относно плоските покриви – монтаж, демонтаж, конструкция, предимства, недостатъци и други.

Фирма за къртенеНека започнем първо с предимствата, с които разполага плоския покрив. Най-голямото му предимство, е неговата лекота, която позволява да бъде монтиран върху всякакъв тип конструкции. Другото съществено предимство на плоските покриви, е, че имате още една тераса или етаж. Плоските покриви могат да бъдат използвани за много неща. Хората използват покривите си за какви ли не работи: градина, оранжерия, тераса и т.н. Разбира се, плоските покриви крият своите недостатъци. Основният им недостатък, е, че изискват много усилия и средства, за да бъдат поддържани в отлично състояние.

Монтирането на плосък покрив не е лесна работа. В зависимост от сградата, върху която ще го поставяте, трябва да решите какъв покрив да си монтирате: студен или топъл. Топлите покриви са подходящи за монтаж върху жилищни сгради, докато студените за промишлени сгради, като складове, халета и т.н. Студените покриви се поставят върху жилищни сгради, защото са изградени от две плочи, които осигуряват по-добра изолация и защита на помещението, което, е от особено значение за тях, докато за промишлените сгради, не е от голямо значение каква топло или шумоизолация ще им бъде монтирана, тъй като те не се обитават.

Демонтаж на изолацияОт голямо значение за правилната работа на покрива, е неговия монтаж. Ако не бъде монтиран правилно могат да се появят сериозни проблеми с покрива, като течове, от които да се образуват конденз, влага или мухъл в жилището. Затова, ако сте решили да си монтирате плосък покрив трябва да се възползвате от услугите на специализирана фирма в областта, която разполага с всичко необходимо, за да се справи с тази задача без проблеми.