Порутени мебели – дайте пълноценен живот с малко реставрация

Реставрация на мебели е дискусия за всички професионални и аматьорски нива на ремонт. Сред тях може да откриете и повече инфо около извозване на стари мебели, но не за това конкретно ще говорим, а за всички мебели като цяло, които могат да бъдат отремонтирани.

Почти всеки от нас има любим елемент на мека мебел, който е загубил своите полезни свойства, изтъркана тапицерия, счупен механизъм и друга причина.

Тази ваша мебел може да изглежда като нова или да бъде изхвърлена на сметището. Всичко това зависи само и единствено от вас.

Изхвърлянето на подобен атрибут е жалко, а да бъде безразборно хвърлен в гаража не е желателно. В същото време професионални услуги не са твърде високи и не е непосилно и на обикновения гражданин да си ги поръча.

Понякога е по-лесно да се купи нов диван, отколкото да се търсят десетки варианти за реставрацията им. Направите преглед на складовите зони като таван, мазета или гаража. Там често съхраняваме десетки боклуци които се нуждаят от камион за извозване до бунище, но и много пъти могат да намерят повторно приложение в дома.

Какви мебели не трябва да изхвърляте

Има множество мебели, които сами може да ремонтирате със собствените си ръце – алтернативна версия на диван или стол. Реанимационно старите мебели, можете да придобият античен вид с подобрен стил и дизайн. На първо място, трябва да сте сигурни, че рамката на диван, кресло или табуретка остава непокътната. В противен случай, време и пари винаги могат да бъдат загубени напразно. Изхвърляне на стари мебели по традиция започва с анализ на цялостния дизайн на интериора на апартаменти. Това дали си подхожда една мебел или се отличава от всичко останало. Прави се и преценка какъв плат ще се използва, дали е подходяща тъканта за възстановяване на стари мебели и пр. За щастие, недостигът на текстилни цветове и текстури не улеснява ентусиастите.

Най-добре е да изберете плътен плат с фина текстура. Професионалисти и любители могат лесно да се справят със задачата за възстановяване на набор от мека мебел за два дни. Най-голямата трудност при възстановяването са ъгловите дивани. Малко вероятно е и за хора без опит се справи с антични мебели, лечението, на които изисква особено внимателни и благоговеен подход.

Започнете да практикувате шев и кройка над стола също отнема известно количество време и усилия, а ако си осигурите с необходимите умения и опит бързо може да имате съвсем нови и интересни мебели.

От значение е когато току-що сте направили пресни ремонтни дейности, а пред погледа ви се мотаят старите продукти. Тогава научете за начините по извозване до депо на всичко старо.

С някои и друг ценен съвет ще може лесно да съживите една стара мебел успешно и без усложнения. По принцип, можете да се обадите за извозване до сметище, което ще ви спести и куп главоболия. Имайте предвид и, че ако се навиете на стъпката по реставрация на стари мебели, то много вероятно е да загубите ценно време, а крайният резултат да не е така дългоочакваният.