Практични съвети за почистване

Съществуват редица изпитани ежедневни техники и похвати. С тях може лесно да организирате почистване на дома. Триковете не са нищо ново. Те съществуват от години и са се доказали пред майки и баби.

Ето и тях, а преди да започнете прилагането им, научете и кой може да ви е от полза при нужда от почистване след труп.

Почистване на гипсовия таван – лесно може да бъде почистен само с хладка вода, в която да разтворите малко готварска сол. За да е още по-лесно може да приложите и мека четка.

Алуминиеви рамки на прозорците – почистват се като се забършат с парче плат, напоено в сапунена вода. Задължително условие тук е след почистването да бъдат подсушени.

Почистване на душ-кабина – почиства се със смес от оцет и вода в съотношение 1:1. Сместа се изсипва в шише с пръскачка, след като бъде напръскана цялата кабина, се минава с четка и се изплаква с чиста вода.

Почистване на мебели от дърво – много често мебелите събрат прах и трохи, а с годините и в извънредни ситуации някои разливи могат да влошат нещата. Ето, защо почистването им може да стане с гюдерия, а след това с парче вълнен плат.

Предмети от седеф – като един от ценните камъни и той се нуждае от правилна поддръжка, за да ви краси вярно с години. За да върнете блясъка му може да го накиснете в солена вода и да оставите така да престои за едно денонощие.

Почистване на захабена ютия – ютията често поема власинки от дрехите, а понякога изгарянето на дадена материя може много да влоши нещата. Замърсената метална повърхност на ютията за гладене се почиства лесно с кърпа напоена в оцет.

Почистване на кранчетата в банята – всички метални и алуминиеви части в банята имат следи от варовик и котлен камък. За да почистите кранчетата са ви нужни малко лимони и конкретно изцеденият от тях сок. Натриват се местата и се оставя да престои малко. След това се изтрива със суха кърпа.

Приложете тези лесни трикове и във своя дом и ще останете доволни от резултатите. С тях може ад поддържате седмично хигиената на нещата в жилището си.