Реконструкция и разделяне на къща „близнак”

От опит знаем, че ако вие искате да разделите къщата си, която е „близнак” то бъдете готови да заплатите цялият демонтаж на дома си и работите свързани с реконструкцията на дома на съседите. Малко са тези съседи, който ще бъдат готови да заплатят за вашата идея, дори това да касае и техните части на дома им (в повечето случаи това са семейства с ограничен бюджет).

Има още един проблем. Вие трябва да ги уговорите да потърпят 1 -2 седмици, докато трае процеса, по разчистване на имота, изхвърляне на стари мебели, извозване на битови отпадъци и други подготовки за демонтаж и ремонт ( по принцип нашите специалисти от фирма Кърти БГ съблюдаваме максимално бързо да бъде направен демонтажа, защото ние разбираме, че това е ценно време).

Хубаво е да попаднете на съседи, които също желаят да се отделят и тогава всички проблеми ще са решени. Вие ще платите по-равно за демонтажа и реконструкцията.

Сега за малкия плюс

Нашите специалисти могат да запазят част от материалите при демонтажа и да се използват при реконструкцията, което ще ви икономиса не малко пари.

Същественият плюс

Вие ще имате отделен дом и няма да бъдете зависими от съседи!

Проанализирайки всички плюсове и минуси дали ако разделите общата постройка ще ви е по-изгодно или не. През последните няколко години пред много собственици стои именно този въпрос.

Отделянето на постройка „близнак” една от друга се налага поради много обстоятелства, който предимно са икономически. Когато обаче се наложи подобен демонтаж специалистите от нашата фирма могат предварително да дадат оценка на:

1 Състоянието на постройката, дали е възможно да се раздели;

2 Както показва практиката – без съгласието на съседите разделянето не може да се осъществи. Ако е постигнато съгласие достигнато и състоянието на дома позволява неговото разделяне, то се преминава по-напред;

3 Спират се всички комуникации – електричество, вода, газ, канализация при необходимост;

4 Акуратно се разглобява покрива от вашата страна на дома, като се стремим максимално да запазим целостта на покрива от съседната част;

5 Разбиваме стените така, че да не разрушим домът на съседите ви, при необходимост издаваме указание носещата стена на съседната част да се подсили;

6 Демонтираме фундамента от вашата страна и веднага оценяваме състоянието на фундамента на съседния дом, при необходимост препоръчваме укрепване;

7 Ненужния материал извозваме на предназначените затова места;

Естествено, за нашия клиент преди всичко е важен един – единствен момент – времето, а  ние задължително се съобразяваме с това и повярвайте, вие няма да съжалявате, че сте ползвали услугите на нашите компетентни специалисти. Освен това има възможност да се проведе частичен демонтаж и извозване на отпадъчния материал. Извозването се извършва от наши камиони до предназначените затова места.

Нашите мениджъри задължително ще се свържат с вас, ще проведат подробен анализ за предстоящата работа, при който ще бъдат уточнени всички възможни рискове и нюанси. Работата с нас ще ви достави удоволствие и не малко приятни минути на общуване!