Роля на авто-аксесоарите в автомобилната индустрия

Глобалните продажби на леки автомобили задминават 73,9 милиона превозни средства през 2015 г. Заедно с Китай, Съединените щати се нарежда сред най-големите автомобилни пазари в световен мащаб, както по отношение на производството, така и на продажбите. Много фактори определят цената на избрани марки автомобили.

Около 7,7 милиона леки автомобили са продадени на клиенти в САЩ през 2014 г., и около 4,25 милиона автомобила са били произведени в една и съща година по света. Съединените щати се превръща в ключов автомобилния пазар, когато Ford въвежда сглобяване производствена линия автомобил в началото на 1900 до масово производство. В нея са включени всякакви Авто-аксесоари, автоаларми, Автоантени, инструменти, спортни филтри и пр.

 Днес много автомобилни компании все се нареждат сред водещите производители на леки автомобили с най-популярни модели и иновативни приспособления, в това число множество екстри. Това определя и класацията на топ най-продавани автомобил в света.

От гледна точка на приходите, Toyota, Volkswagen и General Motors на върха на класацията на големи производители на коли и автомобилната индустрия доминираща роля се пада на създателите на авто-аксесоари.

През следващото десетилетие, свързани с интернет технологии на автомобили и автономни превозни средства определят още една революция в автомобилния сектор. През 2014 г. около 23 на сто от анкетирани в САЩ заявяват, че са склонни да си купят напълно автономен автомобил, най-вече защото те считан за автономно превозно средство. Това според анкетираните се дължи на факта, че в такава кола е дори по-безопасно, отколкото в конвенционалните автомобили. На световния пазар за автономни хардуерни компоненти се очаква също прираст в най-скоро време. Става дума за ръст от милиони в милиарди щатски долара и това само до 2030 г.