Съвети за поддържане на чист дом

Почистването често е едно от онези неща, които естествено ще изберем да пренебрегнем, особено когато работим по цял ден или бягаме наоколо след семейството.

Но, ето една мисъл … как да направим почистването забавно за семейството, и следователно по начин да получим помощ с почистването по пътя?

Почистване на двор с Братан Хамалски

Надяваме се, че точките по-долу да ви помогнат да обновите подхода си към почистването и да включите някои малки помощници в почистването по пътя:

Превърнете почистването в игра!

Дори и сами да кажем това, този подход за включване на децата в процеса на почистване е гениален. Почистването може да бъде забавно с диаграма за почистване, като използвате награди за успешна седмица на почистване или просто като научите децата си как да почистват или подреждат по начин, който ще заобичат. Съвет за професионалния съвет – ако може да създадете почистваща диаграма, тематична като любимото шоу или филм, ще бъдете победител.

Бъдете реалисти и изградете рутинни

Подобно на поставянето на каквито и да било цели, ще трябва реалистично да картографирате, какво може да се постигне в рамките на един ден. Изпишете средния си ден вкъщи и определете задачи за почистване, които да бъдат между безплатен (или по-малко забързан) период. Това естествено ще насърчи рутината на почистване, когато получите свободен момент или два.

Разбийте лошите навици

Един от най-големите лоши навици в дома по отношение на претрупаност не е веднага да се сложи нещо, след като да се използва. Отново, когато формирате навици, насърчавайте децата си незабавно да оставят играчките си и естествено ще станат второ естество, ако редовно се подсилват. Отстраняването на нещата веднага се отнася и за вас, родители!

Приоритет

Ако знаете, че ще имате натоварен ден у дома, тогава има вероятност да не получите почистване, като това списъка. Така че е време да поставите приоритет на графика си за почистване. Коя стая реалистично се нуждае от чистота? Какво може да остане до утре или да се направи с малко помощ от децата по-късно през деня? Създаването на приоритетен ред за почистване също ще гарантира, че не поемете твърде много за един ден … Спестете малко енергия, за да сте родител, имате нужда от това!

Надяваме се тази разбивка на съветите за почистване на заетите родители да ви е предоставила вдъхновение и насърчение, за да вмъкнете в графика си за почистване и да минете на следващото ниво!

Тази статия е написана от екип от професионални експерти. Вижте повече на официалната страница на сайта: hamalski.com