Съвети за шофьори

Знаете ли, че 5 юни е обявен за Международен ден на околната среда?!

По случай него автомобилните производителите редовно измислят нещо ново, за да направят транспорта по-екологичен.

Те произвеждат части Suzuki , Mercedes, BMW с идеята за опазване на околната среда. Въпреки това, не само автомобили, но собствениците на автомобили могат да направят полезна работата за природата.

За целта – някои съвети за шофьори и Международния ден на околната среда

  1. Нека машината ви да диша (така ще спестявате – до 10%). Един от начините за намаляване на отработените газове и разхода на гориво е своевременното заместване на въздушния филтър. Когато филтърът е запушен, автомобилът поглъща повече гориво и повече. Така, че не забравяйте да улесните дишането на колата. Вземете горивен филтър за LEXUS. В резултат на това ще спестите до 10% от горивото, а околната среда ще стане по-чиста.
  2. Научете се да шофирате екологично чисти (спестявате – до 33%). Най-големият проблем за колата и околната среда е собственикът на колата. Производителите редовно предлагат нови чипове, за да намалят разхода на гориво и да направят машината по-безопасна. Например системата за старт-стоп е полезна в градския трафик формат, а системата за контрол на круиза е на провинциален път. Но не всички собственици на автомобили използват тези разработки. Освен това, много хора грешат с аварийно спиране, остър старт, който увеличава консумацията на бензин и замърсява околната среда с 30% повече. Така спирачната система и двигателят се износват. Големите автомобилни компании харчат огромни бюджети за създаване на резервни части за марки Seat , Fiat, Ford, които ще направят колата по-икономична и безопасна. Има смисъл да ги използвате!
  3. Гледайте теглото на автомобила (спестявания – до 70%). Колкото по-голяма е колата в експлоатация, толкова по-тежка е кабината. Запълваме автомобила с ненужни дрънкулки, увеличавайки натоварването на двигателя. В резултат на това мощността пада от 2% на 5% (всичко идва от задръствания в багажника). Не забравяйте да почистите кабината и багажника на ненужния товар, който увеличава натоварването на автомобила.

Както виждате, имате нужда от минимални усилия, за да направите транспорта по-безопасен за природата и по-изгоден за себе си!

Време е да шофирате разумно, безопасно за вас и околната среда!