Транспорт и пренасяне на фризер

Транспорт и пренасяне на фризер София 0888 00 11 33

Сигурно не сте се замисляли, но една голяма част от електричеството у дома се разходва от стари и повредени уреди. Така например за транспорт и пренасяне на фризер може да се наложи да потърсите услуги от фирма. Под внимание трябва да се вземе предвид и факта, че хладилник и фризер сдържат фреон и за правилното им функциониране, задължително е нивелиране. За да имате за по-дълго новото устройство по време на пренасянето е нужно да се обърне специално внимание, а за това могат да послужат и услугите на фирма с хамали за изнасяне на мебели, пренасяне на електоуреди и багаж.

Несъмнено фризер и хладилник са уредите, от които никой не би се лишил. Отварянето им многократно на ден, ежедневната грижа по тях и правилната експлоатация ще се върнат под формата на правилно и здравословно съхранените продукти. От значение са няколко специфики, които могат да помогнат за по-дълъг живот на фризера, а за това сме подготвили и някои насоки:
Как да приготвим продукти за замразяване във фризера – на първо място измийте добре ръцете, преди да пипате, каквито и да било храни за прибиране във вече преместения фризер. Така ще избегнете вмъкването на бактерии.

Специалистите съветват да се отбелязва върху опаковката на продукта за замразяване срока му на годност.
За да бъдат замразени пресни плодове или зеленчуци във фризер температурата в него трябва да пада под – 24 градуса. За целта регулиране на термостата на желаната температура трябва да се извърши 2 часа, преди самото замразяване.

Поне няколко часа трябва да престои транспортиран и пренесен фризер, преди да бъде включен в контакта. Никога не поставяйте във фризер топли храни и напитки. Добре е винаги да се почиства задната част хладилника, а за фризер и вътрешността, където са нагревателите. Почистването може да става с мека четка или накрайника на прахосмукачка . Прекалените натрупвания от прах водят до повишени количества на консумация от ел. ток.Честите отваряния на фризера, особено през лятото водят до обледяването му. За транспорт и пренасяне на фризер, винаги може да се обърнете към професионалисти.