Видове възглавници за вашето легло

Възглавницата, може да бъде толкова важна, колкото и самия матрак. За качествен сън и бодрост на утринта, научете за многото различни видове възглавници и цените.

Ето накратко видовете възглавници и какво може да очаквате от тях. Разберете за плюсове и минуси на всеки модел:

  • Възглавници от микрофибър

Плюсове: Евтина и дишаща.

Минуси: Не е много издръжлива, а повечето не са толкова благоприятни. Може да се наложи да се подредят по две възглавници, за да получите адекватна подкрепа на шията.

  • Възглавници от гъши пух или от патица

Плюсове: Обикновено меки и доста издръжливи

Недостатъци: Някои хора, които страдат от алергии, може да напухат, за да се запази формата.

  • Мемори пяна възглавници са популярни и често са с добро качество.

Плюсове: Може да се предлагат в разнообразие от материали, но като цяло са много подкрепящи за контур на главата, шията и раменете.

Недостатъци: Понякога имат миризма, която се задържа за няколко дни.

Плюсове: Може да са меки или твърди, изключително трайни, хипоалергенни. Претендират да поддържат много по-неутрална температура от мемори пяната.

Недостатъци: склонни са да се наредят в топ листата за от най-скъпите възглавници. Понякога имат лека „каучукова“ миризма при покупката, която се задържа в продължение на няколко дни.

Които и вид да изберете помнете, че вашият избор трябва да отговаря на вашите лични изисквания. Не е задължително да купувате един и същ модел за всички обитатели в дома. Може да вземете възглавница с латекс, възглавница с мемори пяна и възглавница от гъши пух за всеки отделен член на домакинството.