Започнете да използвате тези съвети за почистване на мазета и тавани още сега

След години на експериментиране с различни методи за почистване, попаднахме на няколко изпитани съвета за почистване на мазета и тавани и дома като цяло. Независимо дали сте педант по чистотата или някой, който ненавижда домакинските задълженията, следните трикове ще ви помогнат да станете по-добри в почистването. Без повече шум, ето нашите топ 7 идеи за почистване на мазета и тавани, които всеки трябва да опита.

Съвети за почистване на дома №1: Изпразнете кошчето

Изхвърлете боклука!

Пазете боклука далеч от очите и често изхвърляйте кофата за боклук. Нашите домове може да са чисти, но изглеждат по друг начин заради безбройните опаковки, старите списания и хартиените торбички. След като изчистите боклука, гарантираме, че ще се почувствате много по-добре в своето си пространство.

Съвети за почистване на къщи #2: Дръжте подовете бели

Поддържайте под ръка почистващото си оборудване

Това е една от най-важните идеи за почистване на къщи. Прекарайте няколко минути, за да разберете необходимите консумативи и да ги съберете, преди да започнете почистването. Може също да искате да поставите всичко в центъра на стаята, тъй като времето за почистване се намалява драстично, когато не се бъркате за парцалите, хартиените кърпи и торбите за боклук.

Съвети за почистване на къщата № 3: Прочетете инструкциите за почистване

Някога чувствали ли сте се предадени от реклами, които показват чист плот само след едно минаване с мопа? Е, в действителност всеки продукт се представя различно. В допълнение към състава на продукта, материалът, който се опитвате да почистите ще изисква определено време. Това е времето, необходимо на продукта да се накисне, за максимална ефективност. Затова прочетете внимателно инструкциите, за да използвате пълния му потенциал.

Съвети за почистване на къща № 4: Почистете отгоре всички мебели

Сред всички идеи за почистване на къщи, тази е особено важна. Мръсотията и праха от вашите шкафове и рафтове непременно ще се окажат, върху повърхностите и пода, когато почиствате. Почистването отгоренадолу гарантира, че няма да се налага да почиствате едно и също място два пъти.

Съвети за почистване на къщи № 5: Изберете посока

Придвижете се по определен курс

Никой не обича да завършва почистването и да открие място, което е пропуснал. За да си гарантирате всеки ъгъл, изберете посока по посока на часовниковата стрелка или обратно на часовниковата стрелка и почистете стаята си в този ред.

Съвети за почистване на къщи № 6: Използвайте мопове, които се перат в пералня

Това е най-недооценената от всички идеи за почистване на къщи, тъй като хората често не осъзнават колко бактерии присъстват в обикновения моп. Изследванията показват, че дори не може да се почисти напълно с химическа дезинфекция. Машините, които се перат в машината, имат удобството на традиционните мопове, като същевременно елиминират риска от бактериални инфекции.

Съвети за почистване на къщи № 7: Оцетът като дезинфектант

Не се нуждаете от скъпи почистващи препарати и парцали от микрофибър, за да изпробвате нашите идеи за почистване на къщи. Всичко, от което се нуждаете, е висококачествен оцет и чешмяна вода (мека вода). Тази чудодейна съставка лесно премахва замърсяванията дори от най-мазните повърхности като газови печки и тигани от чугун.

Това са нашите топ 7 съвета за почистване на къща. Надяваме се, че сте получили малко вдъхновение и е време да ги положите в реалността!