Как да направите почистване след пожар

Един от най-ефективните начини за почистване след пожар на стените и въздействието на огъня може да е химическо почистване с пясъкоструйна машина. Такова чистене невинаги е възможно да се приложи, обаче. Какво още трябва да знаете, предлагаме ви да научите сега.

Преди да започнете да почиствате стените от сажди, трябва да се погрижите да защитите тялото, очите и дихателните органи. Използването на лични предпазни средства (ръкавици, очила, респиратор) е задължително, тъй като контактът с продукти от горенето на определени довършителни материали и мебели може да бъде опасен, ако попадне, върху кожата, очите или дихателните пътища.

Винаги може да си наемете: услугата за почистване след пожар.

Как да почистите стените след пожар

На първо място, трябва да премахнете от стаята всички предмети, които са избягали от огъня или са унищожени от огъня. Подът трябва да бъде изметен и покрит с хартия или найлоново фолио, освен ако не е повреден и трябва да бъде ремонтиран.

Преди да започнете работа, помещението трябва да бъде добре проветрено, като сте изградили течение, за да може стените да изсъхнат.

На първия етап от почистването на стените не може да използвате вода, тъй като това ще влоши ситуацията.

След подготвителната работа пристъпваме към почистване:

Това се извършва с шпатула или скрепер от твърд метал. За целта се премахват почернели стени и овъглени места;

Силна четка или метла отстраняват останалия прах. Движенията трябва да са резки от горе на долу. Не може да почиствате стените от едната страна на другата, за да не запълните микропората с гипсов прах в мазилката, където ще бъде трудно да го премахнете;

С помощта на прахосмукачка внимателно се отстранява цялата повърхност на стените – това е последният етап от сухото почистване на стените.

В микропорите има по-малки частици продукти от горенето, които могат да бъдат отстранени само със специални средства.

Важно: Използването на конвенционални препарати е неефективно.

Почистващите фирми за почистване след пожар като TovarniPrevozi.bg използват химически гъби и високо професионални разтвори.

Те могат да спестят време и усилията ви, а вие да помислите за по-важните неща по обновяване на засегнатите помещения.

Повече за предлаганите услуги може да разгледате и на този адрес: https://www.tovarniprevozi.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80.