5 цветни акцента в бяла всекидневна

Бялото е любимият цвят за интериора на къщата, защото оцелява при всяка интериорна тенденция. Популярността му е голяма, защото е много универсален нюанс, който лесно се съчетава с всеки дестилатор и има способността визуално да увеличава пространството. От чистачи.соm ни дават някои ценни съвети как да проектирате дома си. Вижте ги и междувременно проучете как стоят нещата с изхвърляне на стари мебели София.

Прясно боядисан бял интериор може да оптимизира естествената светлина, както и да направи пространството да изглежда малко по-чисто. Боядисването на стените в бяло също не изисква много смелост, за разлика от боядисването на стая с въглен или ярък цвят. Знаете ли, какво ще получите, когато боядисате стените в бяло?

Изцяло белите интериори понякога могат да изглеждат скучни, дори груби и без индивидуалност. Така че, макар че може да е лесен избор цвят от мостра боя, все пак трябва да помислите, как можете да затоплите пространството и да се възползвате максимално от популярния нюанс.

1. Зелено

Стайните растения са и винаги ще бъдат модерни. Независимо от дестинацията, те ще се впишат идеално в бял декор, независимо дали говорим за хола, всекидневната, кухнята или коридора. Вариациите на зеленото в листата на растенията контрастират добре с бялото и ще донесат онази пръска цвят, необходима за разчупване на монотонността.

Декорацията с бели мебели може да бъде завършена много лесно със зелен диван, завеси или декоративни аксесоари като килим или картини.

2. Неутрални цветове

Естественото дърво и бялото се съчетават много добре. Ако искате да внесете топлина в минималистично бяло пространство, дървените мебели са идеалният избор. Сенките в кафяви тонове винаги са били на мода, а в комбинация с бяло ще създадат елегантен ефект.

Може да съставите среда от бяло и тъмен нюанс на кафяво, като шоколад или цвят на кафе на зърна, или може да поиграете, като използвате по-неутрални нюанси в декорацията като бежово, кремаво, камила или капучино. Абсолютно всеки вариант на кафяво, който изберете, ще получите елегантна, изискана, топла и много релаксираща декорация.

3. Синьо

Класическа цветова схема, която никога не излиза от мода е съчетанието между синьо и бяло. Тази морска комбинация има свежо и весело усещане и може да се използва във всяка стая в къщата, от дневни до спални и бани.

Най-често срещаният начин да създадете синьо-бяла стая е да боядисате стените в бяло и да добавите сини мебели и декорации. Преди да започнете да проектирате, предлагаме ви да помислите за изхвърляне на стари мебели София. След това добавете този ефект от бяло и синьо. Той създава наистина ефирно усещане и ви напомня за средиземноморския стил.

Разбира се, ако разполагате с голямо пространство или просто предпочитате повече цвят по стените, може да направите точно обратното… да боядисате стените в синьо и да добавите бели акценти.

4. Метални акценти

Металните акценти като мед, злато и месинг могат не само да добавят топлина към пространството, но и усещане за лукс. По принцип не е нужно много, за да окажат влияние.

Металните елементи могат да бъдат разнообразни, от крака на холна маса, полилеи или подова лампа в ъгъла, до статуетки, рамки за картини или огледала.

5. Черно

Смесването на намек за черно в белия ви интериор не означава, че в крайна сметка ще създадете монохромен външен вид. Както при металните акценти, малкото черно може да създаде изисканост и да контрастира добре с бялото. Ако смятате, че черното е твърде силно за всекидневната, заложете на махагонови елементи като паркет, столове или масичка за кафе или на тъмносини или сиви тонове.

Изцяло белите интериори не трябва да са скучни или да създават минималистична атмосфера. Напротив, добавяйки цвят може да внесете топлина в пространството и ще забележите, че то ще изглежда по-приветливо и луксозно.

Повече инфо за това как да планирате всичко, вижте тук: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.